Stanovnici Njemačke ne žele tuđe smeće u svojim kantama

Tuđe smeće u kontejnerima stanovnika Njemačke ulice
(FOTO: Bojan Miščević)

30.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 5414

Koliko problema i potencijalnih međuljudskih sukoba izaziva odluka komunalne tvrtke Tekija da se dodatno smeće kraj "zelenih kanti" i kontejnera odvozi samo iz doplatnih vreća, govori problem naše sugrađanke koja nam se požalila kako stanari zgrade u Njemačkoj ulici nemaju kamo odložiti svoj otpad jer njihove komunalne kante napune drugi - očito oni koji ne žele kupiti doplatne vreće za smeće. Naime, Tekija je prestala odvoziti komunalni otpad odložen pored kanti koji nije u propisno označenim doplatnim vrećama sa zaštitnim znakom Tekije. Neki ovo pravilo očito nastoje zaobići bacajući svoje smeće u tuđe kante.

Ne znaju tko im dovozi smeće

- Da ja vidim tko to doveze, ja bih ga prijavila. Stanari nekih privatnih kuća ostavljaju svoje smeće kod nas - rekla je ogorčena stanarka zgrade u Njemačkoj ulici Kata Nemeth.
- Svaka kuća trebala bi imati jednu kantu, a nemaju je svi, nastavlja ona govoreći nam o problemima u kojima se nalaze svi stanovnici zgrade u Njemačkoj ulici 1.


Tri stanara zgrade susreli smo ispred ulaza kraj kojega se nalaze kontejneri za smeće, prepuni, kako kažu, tuđeg smeća, a mnogo je otpada pored kontejnera očito iz obližnjih trgovačkih prostora.


Kontejnere napune drugi

Kroz razgovor s njima saznajemo kako stanari zgrade ne mogu u osam dana napuniti kontejnere za smeće namijenjenih njima i da se često suočavaju s problemom da zbog tuđeg smeća nemaju kamo sa svojim. Stanari spomenute zgrade tvrde nam da je samo mali dio smeća u kontejnerima njihov a ostalo je smeće iz obližnjih kuća, kafića i trgovine koja se nalazi u sklopu zgrade.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI