Šćulac: Umirovljenici već prosvjeduju svojim načinom života

Ilustracija: umirovljenici
(FOTO: Antonio Bronić/PIXSELL)

30.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3218

Nismo skloni dodatno pozivati umirovljenike na ulice jer oni već žive na prosvjedni način, odgovorio je Branimir Šćulac, novi predsjednik ŽO-a Hrvatske stranke umirovljenika Požeško-slavonske županije, odgovarajući tako na pitanje koje, kako kaže, često čuje i od svojih članova i od ljudi sa strane.

Ponos prelazi u sram

- Umirovljenici svakog dana prosvjeduju svojim tihim i bolnim življenjem bez ikakvih očekivanja osim još tišeg umiranja, smo što njih nitko ne čuje jer oni nemaju snage ni otvoriti danas već namijenjen im kontejner, a kamoli da guraju i ruše po ulicama. Umirovljenici imaju još svoj ponos koji sve više prelazi u sram pred vlastitim pokoljenjima i ne treba ih očekivati na ulicama, rekao je Šćulac.


Svakodnevni problemi


On je podsjetio i na to da su umirovljenici podnijeli velik teret stvaranja države stalnim smanjivanjem mirovina, koje su danas tek 39 posto prosjeka hrvatske neto plaće, uvedena im je "švicarska formula" obračuna mirovine, pogodili su ih haračem, a zatim su mirovine zamrznuli do 2013. godine. "Rastuća nezaposlenost stanjuje umirovljeničke fondove, a cijene svakodnevno rastu", ustvrdio je Šćulac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI