Požega dobiva još jednog saborskog zastupnika!

Veselje u prostorijama požeškog HDSSB-a
(FOTO: Mario Nakić)

04.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 14714

Najveće iznenađenje ovih parlamentarnih izbora u V. izbornoj jedinici, ali i za našu županiju, je neočekivani uspjeh HDSSB-a koji je prema rezultatima izlaznih anketa osvojio dva saborska mandata. To znači da je Požega dobila i drugog saborskog zastupnika, HDSSB-ovca Dražena Đurovića.

Za što će se zalagati novi zastupnik?

- Hvala Bogu i hvala biračima. Dali smo maksimum i hvala svima koji su za nas glasovali - komentirao je predsjednik HDSSB-a Požeško-slavonske županije i vjerojatno novi saborski zastupnik.


- Naša je županija trenutno posljednja u Hrvatskoj. U Saboru ću se stoga zalagati u prvom redu za otvaranje novih radnih mjesta i za poboljšanje stanja u poljoprivredi - odgovorio je Đurović.


Lucić se nada boljem rezultatu

U požeškim stožerima najjačih političkih stranaka, HDZ-a i SDP-a, večeras oko 20 sati nije bilo ni približno tako veselo. HDZ-u, koji će nakon ovih izbora vjerojatno izgubiti jednog zastupnika iz naše županije, ipak vjeruju da će konačni izborni rezultati biti nešto povoljniji nego izlazne ankete.

- I na zadnjim je izborima HDZ dobivao manje prema izlaznim anketama, a na kraju je pobijedio. Tako vjerujemo da ćemo imati bolji rezultat na kraju. Ne kažem da ćemo pobijediti, ali nadam se da bismo mogli osvojiti sedam mandata u našoj izbornoj jedinici - rekao je Franjo Lucić, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije i dosadašnji, a vjerojatno i budući saborski zastupnik. Lucić dodaje kako je on, s obzirom na aktualnu političku situaciju u zemlji, zadovoljan rezultatima koje je njegova stranka ostvarila u našoj županiji i izbornoj jedinici.


U prostorijama požeškog HDZ-a

Pakrac gubi zastupnika

Zbog nešto slabijih rezultata HDZ-a u našoj izbornoj jedinici na ovim izborima, HDZ-ov zastupnik Davor Huška vjerojatno više neće sjediti u Saboru i time će pakračko-lipičko područje izgubiti svoga saborskog zastupnika.

U SDP-u još uvijek oprezni

U stožeru SDP-a Požeško-slavonske županije, unatoč boljem rezultatu nego na prošlim izborima, oko 20 sati još uvijek nije slavljenička atmosfera. Prate se objave prvih rezultata na TV-u. Predsjednik županijskog SDP-a i stari-novi saborski zastupnik Zdravko Ronko nije želio za 034portal još ništa komentirati.




U požeškom SDP-u prate se objave rezultata na televiziji




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI