Tvrtka koja najavljuje kupnju ZRC-a na internetu ne postoji

Lipički kursalon nekad
(FOTO: Takodobra.com)

24.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8917

Velika svjetska korporacija Jefftawson javno je obznanila svoju namjeru da kupi Zdravstveno-rekreacijski centar (ZRC) Lipik koji već deset godina ne može naći ozbiljnog kupca, a u sklopu većeg projekta na lipičkom području. Tako je barem objavljeno u jučerašnjem broju Večernjeg lista.

Zanimalo nas je stoga tko su ljudi iza te tvrtke, koji su planovi za projekt i koliko će uložiti. Pretragom na internetu ne može se ništa saznati o toj navodnoj tvrtci. Ona naprosto nije nigdje uvedena, a u hrvatskom sudskom registru nije osnovana, barem pod tim imenom. Ako se radi o tako velikoj korporaciji, sigurno bi već negdje bila spomenuta. Najbliže tom imenu tvrtke, koje se spominje u Večernjem listu (Jefftawson) je svjetski poznati investitor Jeffrey Towson, poznat po tome što je uspio podići bogatstvo saudijskog princa sa 30 milijuna na 20 milijardi dolara. On u prinčevo ime, naime, ulaže u razne poslove u Aziji i Africi. Čak i da se ozbiljno radi o njemu, postavlja se pitanje što toliko zanimljivo tako veliki ulagač vidi u Lipiku.

Od gradonačelnika Lipika Antuna Haramije nismo mogli doznati puno novoga.


- Radi se o pregovorima koji traju već dulje vrijeme. To je svjetska korporacija koja ima svoja sjedišta u Londonu i Švicarskoj. Oni su zainteresirani ne samo za ZRC, nego bi pokrenuli veliki turistički projekt na našem području, koji bi trajao godinama, možda čak i deset godina. U ovom trenutku ne želim još reći o kojoj je tvrtci riječ kao ni koliko su spremni uložiti jer su pregovori još u tijeku - rekao je Haramija za 034portal.


Kada se spominje ZRC Lipik, valja se podsjetiti da je to tvrtka u vlasništvu države koju Fond za privatizaciju već desetak godina pokušava bezuspješno prodati na sve moguće načine. Tvrtka je, od predratne turističke meke za cijelo područje Slavonije, postala uteg s dugom od preko 350 milijuna kuna. Dugogodišnja direktorica ZRC-a Jasminka Stričević o tome, kao ni o mogućoj prodaji tvrtke nije htjela razgovarati uz objašnjenje da ima financijsku reviziju.

- Imam vaš broj, javit ću vam se za koji dan - rekla je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI