Pretraženo 600 hektara, od Živkovića ni traga ni glasa

Tridesetak ljudi sudjelovalo je jučer u potrazi
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

21.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4839

Iscrpna potraga za Petrom Živkovićem ni jučer nije urodila plodom. Danas se potraga nastavlja, ali bitno slabijim intenzitetom, rekao je Miroslav Mesić, voditelj potrage pri požeškom GSS-u.

Podsjetimo, 86-godišnji Živković otišao je iz kuće u Ulici kralja Zvonimira u petak poslijepodne u nepoznatom pravcu. Nije se vratio iz šetnje pa je obitelj odmah o nestanku obavijestila policiju. Djelatnicima policije u potrazi su se priključili i članovi GSS-a.

Tridesetak članova požeške stanice Gorske službe spašavanja te lokalnih mještana i rođaka pročešljalo je teren površine 600 hektara u središtu Pleternice u krugu oko parka u kojemu je Živković posljednji put viđen te područje u blizini mjesta njegova nestanka. Još uvijek mu nema traga.













(foto: Dušan Mirković/PIXSELL)

- Čovjek bi u takvim uvjetima mogao preživjeti 90 sati, ali ne znam vrijedi li to i za osobu njegovih godina - rekao je Mesić.

Obitelj ga nastavlja tražiti

Petrov sin Milan Živković tvrdi da njegov otac nije imao nikakvog razloga pobjeći od kuće ili sebi nešto učiniti.

- On je čovjek vedrije prirode, proživio je moždane udare pa malo otežano ostvaruje komunikaciju s ljudima, ali nikad si ne bi nešto učinio. Moguće da je doživio udar tijekom šetnje, to nije isključeno. Kada se nije vratio, odmah sam obavijestio policiju koja je brzo reagirala skupa s GSS-om. Oni su svoje odradili, a ja ću sa svojim sinovima nastaviti potragu - kaže Milan Živković.



Policija i obitelj pozivaju građane koji su nedavno vidjeli Petra Živkovića ili imaju saznanja o tome gdje se nalazi, da se jave na broj 192.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI