Neferović novi župan? Ili ne?

Alojz Tomašević
(FOTO: M.M.)

03.10.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 20879

Pošto ste svi već čuli ili načuli, nacionalni mediji pišu, N1 televizija kao i Nova TV koji su najbrži već su u Požegi, a vijest će valjda prenositi večerašnji središnji dnevnici- dakle, župan Tomašević je priveden u PU požeško slavonsku zbog navodnog nasilja u obitelji.



Kronologija dosadašnjih događanja:


Očigledno je u prošloj noći (2.10.) oko 21-22 sata u obiteljskoj kući Tomaševića u Požegi došlo do sukoba bračnog para Mare i Alojza Tomaševića, u kojem je prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, supruga našega župana Tomaševića (doznajemo da se vodi bračna parnica i da je u tijeku podjela) je ozlijeđena i ista je prijavila obiteljsko nasilje policiji u Požegi.


Aktualno se neslužbeno priča da je u tom sukobu župan nesretno gurnuo svoju još suprugu Maru, koja je (opet) nespretno pala na radijator. Ozlijeđena je u strahu napustila kuću i uputila se u bolnicu i policiju da napravi prijavu.

Kako doznajemo, nakon toga se župan nije pojavio na svom radnom mjestu i umjesto njega je najavljenu konferenciju za novinare održao dožupan Jakopović, razlog tomu je županovo privođenje u policijsku postaju u Požegi.

Glasnogovornica PU požeško-slavonske policije Ivana Radić nam je potvrdila da se župan nalazi u prostorijama policije i da je u tijeku postupak protiv njega.



Naš novinar se uputio pred policiju zajedno s kolegama s N1 televizije i doznao je kako se župan nalazi kod sudca za prekršaje u Požegi, te on i ostali novinaru čekaju da župan Tomašević izađe van, što ovaj uspješno izbjegava.

Dalje saznajemo da su protiv njega izdane mjere opreza koje uključuju da mora do 11.10. držati 5 metara odstojanja od Mare Tomašević.

Zanimljiva činjenica za čitatelje je da se u ovakvim slučajevima optuženiku oduzima oružje (ako ga posjeduje), a poznato je da župan u svom vlasništvu ima dvije puške i pištolje. U ovom slučaju mjera oduzimanja nije određena.

Je li to znak da policija sumnja u izjavu gospođe Tomašević ili su posrijedi neki drugi razlozi, ne znamo. No, znamo da se u ovakvim situacijama oružje oduzima odmah, možda se u ovom slučaju smatra da to nije potrebno. Pogotovo zato što je županova supruga nešto prije ponoći u OŽB Požega zatražila liječničku pomoć zbog nasilja u obitelji.



Daljnje detaljnije informacije, poput županovog izlaska iz suda i ostala događanja možete pratiti uskoro na 034 portalu.

U potpunosti se distanciramo od bilo kakvog nasilja nad ženama, djeci, političarima, novinarima ili članovima obitelji.

Bit će zanimljivo pratiti neke istaknute političare i političarke koji su inače u prvom redu i bore se protiv nasilja, osim, naravno, nad novinarima i suprugama političara, pogotovo ako su iz njihove stranke. Posebno ovdje čekamo vidjeti reakcije naših političarki, gradonačelnice Pleternice i Pakraca.



Svi ostali koji ste poput nas protiv svakog nasilja, dignite svoj glas i branite slabije oko sebe!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI