S natjecanja u powerliftingu Požežani donijeli osam zlatnih medalja

PLK Body art
(FOTO: R.M.)

25.09.2017. | R. Međugorac
Pregleda: 5442

Drugi po redu Rujanski rat održan je u subotu, 23.9.2017. Rujanski rat je natjecanje u powerliftingu i bench press-u. Powerlifting klub Body Art iz Požege imao je pet natjecatelja, a kući su se vraćatili s osam zlata, jednim srebrom i jednom broncom.

U powerlifting kategoriji (tri discipline: čučanj, bench press i mrtvo dizanje) ostvarili su sljedeće plasmane:

-Patricia Januš 1. mjesto kategorija do 57 kg žene Open i 1. mjesto apsolutna kategorija žene Open,
-Emilija Zailac 1. mjesto kat do 84 kg žene Open,
-Ivan Del Vechio 2. mjesto kat do 93 kg kadet i 1. mjesto apsolutna kadeti,
-Antonio Miletić 3. mjesto kat do 74 kg junior.






U bench press kategoriji:

-Patricia Januš 1. mjesto kategorija do 57 kg žene Open i 1. mjesto apsolutna kategorija žene Open,
-Davor Januš 1. mjesto kat do 93 kg Masters II invalid i 1. mjesto apsolutna Masters II invalid




Patricia je dva puta rušila HR rekord u PL kategoriji na bench pressu, prvo je srušila rekord u drugoj seriji i postavila ga na 77 kg, a zatim ga je u trećoj seriji popravila na 79 kg. Nakon što je odradila cijelo natjecanje u powerliftingu i u kategoriji bench press ponovno je odlično dizala i u trećoj seriji postavlja novi HR rekord na 80,5 kg. Odlični liftovi za njenu težinsku kategoriju do 57 kg.

Emilija Zailac prvi puta se natjecala u PL i odlično je odradila svoje liftove. Kući se zasluženo vratila sa svojim prvim zlatom.

"Ivan je bio vrlo dobar, liftovi su mu bili nešto manji nego na prošlom natjecanju, zbog 6 kg manje tjelesne težine. Bio je bolestan neposredno pred natjecanje, ali i dalje je bio u borbi za prvo mjesto. Na kraju je osvojio 2. mjesto u kategoriji, ali i 1. u apsolutnoj kategoriji kadeti jer je imao bolji omjer podignute težine i tjelesne težine što daje više bodova bitnih za apsolutnu kategoriju. Antonio je naišao na jaku (doslovno) konkurenciju i više od 3. mjesta nije išlo. Davor je popravio svoj osobni rekord i vraća se kući s pobjedom. Iako je bio naporan vikend, svi smo zadovoljni vraćamo iz Šibenika. Sada odmor, a zatim pripreme za 12 mjesec i državno u Virovitici", rekao je trener PLK Body Art, Robert Međugorac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI