Počela 1. faza projekta ¨Nešto se dobro kuha¨ u Velikoj

"Nešto se dobro kuha"
(FOTO: M.B.)

27.06.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 13292

Udruga Veličanka, općina Velika i Lokalna razvojna agencija- Poduzetnički centar Garešnica 1. lipnja su započeli s prvom fazom projekta "Nešto se dobro kuha". Projekt je osmišljen u svrhu pučke kuhinje kojom bi se koristili socijalno ugroženi korisnici s područja općine Velika.

"Projekt je u potpunosti financiran od strane EU potpore, a vrijedan je 665 761, 37 kuna. Od 1. lipnja 2017. godine smo započeli s prvom fazom razvoja, a to je edukacija 21 nezaposlenih članova udruge Veličanka u svrhu boljeg obavljanja zadaća potrebnih u projektu. Projekt je baziran na humanitarnim djelatnostima, a to znači pripremu i dostavu hrane onima kojima je najpotrebnije", rekla je voditeljica projekta Tatjana Purkić.







"Drago mi je što je projekt prošao i nadam se da će zaživjeti i dalje. Udruga Veličanka je, između ostalog, osnovana u i svrhu unaprjeđenja života socijalno ugroženih s područja općine Velika. Osim pomaganja najpotrebitijima, ovim putem zapošljavamo jer kad smo krenuli s radom Udruge, bilo nas je troje, a sad nas je 16. Trudimo se , borimo se i nadam se da ćemo ovako i dalje. Prijavili smo niz drugih projekata, a ovo nam je prvi projekt koji je u potpunosti financiran iz fondova EU, na što smo posebno ponosni. Cilj projekta poticanje razvoja i poslovanja udruge Veličanka kao budućeg društvenog poduzeća", ističe predsjednik udruge Veličanka Stanko Raguž.





"Ovaj projekt je ocijenjen kao jedan od boljih na području Općine Velika što me veseli jer smo ga uspjeli ostvariti. Mi smo 2008. godine počeli s projektom "Pomoć u kući" gdje smo zaposlili 14 ljudi, kasnije se taj program ukinuo, što mi je bilo posebno teško. Zato sam sada sretan što je ovakav projekt ostvaren na našem području. Naravno da je velika stepenica to što je projekt u potpunosti financiran od strane EU, no za ovo su zaslužni članovi udruge i Ana koji su se založili i dali sve od sebe da projekt prođe na natječaju. Ljudi kojima je pomoć potrebna trebaju se javiti i doći u općinu jer mi ne možemo znati kome je sve pomoć potrebna", dodaje načelnik općine Velika Vlado Boban.





Vatrogasni dom Velika će se u sklopu projekta urediti da bude po HACCP standardima, a to je i cilj prve faze projekta. Zaposlene su žene, koje pripadaju u teže zaposlivu skupinu nezaposlenih osoba.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI