Školski problemi u Jakšiću- susjedova strana priče

OŠ Mladost, Jakšić
(FOTO: Google)

24.06.2017. | A.M.
Pregleda: 18620

Ravnatelj Osnovne škole "Mladost" iz Jakšića u srijedu je dao izjavu zajavnost u kojoj govori kako ga susjed škole godinama maltretira na njegovomradnom mjestu te je upravo te srijede (21.6.) maltretiranje kulminiralotopovskim udarima na spomenutog ravnatelja.



"Netko je bacio topovske udare s terase kafića nasuprotškole na kojoj je sjedio i susjedov sin. Bio sam prisiljen slučaj prijavitipoliciji, koja je došla i uzela izjavu, od mene i susjeda. Pritisak na mene idruge nastavnike je velik, naziva nas se i traži veća ocjena za susjedovodijete, prijeti mi se. Rekao mi je da će zapaliti školu i mene, a kao da će mei ošišati. Tražim da nam se pomogne, ovo je neizdrživo, jer dolazak na posao zamene i većinu od 50 –tak djelatnika postalo je noćna mora, unatoč tomeinstitucije i policija ne čine ništa. Bojim se za svoj život i živote svojihčlanova obitelji",rekao je tada BoškoObradović.





Nakon što je priča izašla na svim portalima, pojavili su se komentari na Facebook-u jer ljudi očito jedino tako mogu i žele iskazati svoje mišljenje.



Nama se u redakciju javio susjed o kojem je ravnatelj Obradovićpričao u izjavi te zahtjeva da njegov identitet ostane tajan jer, kako kaže,njegovo ime nije spomenuo niti ravnatelj. U daljnjem tekstu oslovljavat ćemo ga"susjed", a za sebe kaže kako istupa u ime svih ostalih susjeda škole i roditeljadjece koji imaju pritužbe na rad osoblja OŠ Mladost iz Jakšića.

Susjed u svakom slučaju demantira spomenuti topovski napadna ravnatelja i, kako kaže, sve to zvuči kao jedan vrlo loš scenarij za ratnifilm.

Boško je postao ravnatelj prije sedam godina i susjed kažekako otada počinju pritužbe na rad škole kao ustanove. "Ravnatelja u školi, nanjegovom radnom mjestu, nema u 7:00 sati ujutro, a ni u 15:00 sati popodne. Alizato obilazi obiteljske kuće i lobira za sastav Vijeća te za vrijeme radnogvremena sjedi u obližnjem kafiću. Neprestano diskriminira našu djecu! Naravnoda smo se žalili županiji, ministarstvu i svim nadležnim institucijama,pročelnica za društvene djelatnosti u PSŽ zna za naš slučaj, no nikada se nitkonije "pozabavio" našim problemom niti smo dobili ikakav odgovor na naša pitanja",govori susjed.



Najveći problem u školi trenutno je izlaz koji je napravljenu ženskom toaletu i na koji se žale učenice škole koje smatraju da je timeugrožena, ako ne i ukradena, njihova privatnost. O tome svjedoči i pismo jednedjevojčice koja pohađa OŠ u Jakšiću i koja, između ostalog, kaže kako kroz tajizlaz svakodnevno, i po nekoliko puta dnevno, ulaze i izlaze gotovo svidjelatnici škole, pa čak i ravnatelj te odlaze u obližnji kafić. "Mislim da tonije u redu i da na neki način time ruše moju intimu. Požalila sam se svojojrazrednici, ali ona nije reagirala. Znam da to smeta i ostalim curama u školi.Neke učenice koje žive blizu škole, pod velikim odmorom idu svojim kućama kakobi vršile nuždu", napisala je djevojčica u svom pismu kojeg u potpunosti možetepročitati ispod.



Na kraju, susjed želi istaknuti kako samo želi najbolje zasvoju i ostalu djecu koja pohađaju tu školu te smatra da ravnatelj i djelatniciškole ne daju dobar primjer učenicima odlazeći za vrijeme radnog vremena uobližnji kafić. "Žao mi je što je ova škola, koja je nekoć bila uzor i primjersvim školama, danas predmet sprdnje koji se povlači po nacionalnim medijima",završio je susjed.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI