Svečano otvorenje Kampa Duboka u Velikoj

Otvoren kamp Duboka u Velikoj
(FOTO: M.B.)

26.05.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 19541

Na 18. rođendan postojanja Parka prirode Papuk kao ustanove, danas je svečano otvoren Kamp Duboka u Velikoj nakon malo više od dvije godine izgradnje. Riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 milijuna kuna s PDV-om, a financirana je kroz projekt PARCS sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš, čiji je korisnik Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.






Prvi je to moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke. Kamp Duboka prostire se na površini od 2,3 ha i može primiti do 200 kampista te ima 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice sa priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima. Gosti kampa koriste se zajedničkim sanitarnim čvorom i  malom kuhinjom. Za izgradnju kampa korišten je visoki ekološki standard od solarnih panela, biopročisača, pametne podloge i td, a kamp je u potpunosti prilagođen invalidima.








Svečanom otvorenju nazočili su ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, dožupan Ferdinand Troha, načelnik Općine Velika Vlado Boban, voditeljica projekta Parks Valentina Futač te gradonačelnici i načelnici gradova i općina te predstavnici Turističkih zajednica s područja PP Papuka.





"Napokon imamo priliku za sinergijski razvoj gdje se direktno upoznaju ozbiljni  planovi, financijski okviri te mogućnosti za izvore financiranja usklađeni s potrebama lokalnog stanovinštva. Svjesni smo da se jedinice lokalne samouprave moraju povezivati pojedinim projektima te je ovo okupljanje jedan korak ka tome. Želim da moj mandat obilježi zbližavanje i razvoj odnosa jer priodne ljepote ne poznaju administrativne granice", rekao je ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac te odao počast za sve učinjeno bivšoj ravnateljici, prerano preminuloj, Kristini Kožić.



Načelnik Općine Velika Vlado Boban istaknuo je kako vjeruje da vrijeme Velike tek dolazi i da će u iduće četiri godine u vrijeme svog mandata i dalje kvalitetno surađivati. "Upravo je izgradnja ovog kampa potaknula privatnog investitora da ulaže u bazene i hotel jer jedno bez drugog ne ide. Prije smo imali bazene bez kampa, sada imamo kamp bez bazena, no ne zadugo. Nadam se ćemo konačno uspjeti objediniti turističku priču u Velikoj sa svim što nam ona pruža."





"PP Papuk je iskoristio maksimalna sredstva koja smo mi u proteklom razdoblju nudili za okoliš te povukao sredstva za obnovu ustanove u Velikoj, izgradnju info centra na Jankovcu te naposljetku izgradnju ovog kampa. Priroda je nešto najvrijednije što imamo u Hrvatskoj i to tvrdi preko 80% građana. Parkovi su najprepoznatljiviji brend te prirode te ih je preko tri milijuna posjetitelja posjetilo u protekloj godini, a to su samo oni evidentirani gosti koji plaćaju ulaznice", istaknuo je zamjenik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer.





Župnik župe sv. Augustina Velika, Mario Sanić, blagoslovio je kamp,  a na kraju svečanosti, ravnatelj Jurenac poveo je goste kampom te ih upoznao sa sadržajem kojeg kamp pruža.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI