Nestabilniji i svježiji vikend, s pljuskovima i grmljavinom ponegdje i olujnim nevremenom

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

20.05.2017. | Ante Mandarić/hrt.hr
Pregleda: 13382

Nakon nekoliko suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih dana slijedi zamjetno nestabilniji i svježiji vikend, s pljuskovima i grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnim nevremenom, najprije na Jadranu i područjima uz njega, poslijepodne i drugdje. Južinu će zamijeniti bura i sjeverni vjetar, u nedjelju ponegdje i olujni, a već početkom novoga tjedna ponovno će biti sunčanije i toplije. piše HRT.hr

Danas će biti manje toplo nego u petak, pri čemu najtoplije u Slavoniji, Baranji i Srijemu, gdje će još prijepodne biti djelomice sunčano. Poslijepodne će se postupno naoblačiti pa mjestimice može biti kiše ili pljuskova i grmljavine, osobito kasno popodne i navečer. Nije isključena ni pojava grmljavinskog nevremena. Vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura ujutro od 11 do 13 °C, danju od 23 do 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro će još proći bez kiše i sa sunčanim razdobljima. Sredinom dana i popodne oblaka će biti sve više, uz mjestimičnu kišu, mogući su i pljuskovi s grmljavinom, a nije isključena ni pojava
izraženijeg grmljavinskog nevremena. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će i malo osvježiti pa će najviša temperatura biti od 21 do 23 °C.


Kiša i grmljavina najprije se očekuju na sjevernom Jadranu i u gorskom području, gdje će već od jutra prevladavati oblačno. Ponegdje je moguća i obilnija kiša, pa i olujno nevrijeme, osobito na riječkom području i u Gorskom kotaru, uz mogućnost olujnog nevremena. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, a dnevna temperatura će se sniziti, pa će u gorju najviša biti od 17 do 20 °C, na moru između 20 i 22 °C.


Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije promjenljivo i nestabilno uz mjestimične pljuskove i grmljavine. Ujutro će na južnom dijelu još puhati jugo, a poslije će zapuhati sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura ujutro najniža oko 10 °C u unutrašnjosti, od 15 do 17 °C na obali i otocima, a danju najviša većinom 23 ili 24 °C.

Relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz još veći dio dana jugo. Osobito će poslijepodne biti nestabilno, uz pljuskove i grmljavinu. Najniža temperatura zraka bit će od 15 do 17 °C, u unutrašnjosti ponegdje i oko 12 °C, a najviša većinom 24 ili 25 °C.

U nedjelju će u kontinentalnom području još biti nestabilno, osobito ujutro uz mjestimičnu kišu, a uz umjeren, ponegdje i jak sjeverni vjetar bit će još svježije nego u subotu. U ponedjeljak ponovno sunčanije i toplije, a još će toplije, iako ne i posve stabilno, biti u utorak.

I na moru će u nedjelju još biti mjestimične kiše, često u obliku pljuskova, osobito prijepodne. Pojačat će bura i tramontana pa će još malo osvježiti. Od ponedjeljka sunčanije i toplije uz slabljenje vjetra.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI