Predsjednica i premijer stižu u Požegu

Premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović
(FOTO: jutarnjilist.hr)

08.03.2017. | Ante Mandaric
Pregleda: 16035

Kako jutros pišu neki požeški mediji, jest činjenica da će predsjednicaKolinda Grabar Kitarović ponovno u subotu boraviti u Požegi na prisegi mladihročnika.

U isto vrijeme će u Požegi boraviti i premijer Andrej Plenkovići to na proslavi dana Grada Požege, što je velika čast i pohvala za nas grad.

Ali...


Prisustvo hrvatskog vrha, predsjednice i premijera u jednomhrvatskom gradu u isto vrijeme nije neobično i često se dešava, (zasigurno ne svrstava naš lijepi maligrad u metropolu, ili je pjesnik tog slogana želio nešto drugo insinuirati). Još veća čast za Požegu bi bila da se predsjednica nakonprisege pridruži počasnom programu gradske proslave Dana grada te da ona i premijers našim gradonačelnikom Neferovićem prisustvuju zajedno u takvoj manifestaciji.


Iskreno se nadamo da će nam predsjednica tu čast i ukazati,čime bi potvrdila njene izjave zadnjih dana da joj je Slavonija bitna.

Što se tiče premijera Plenkovića, sigurno je njegova pojavačast gradu ali u neku ruku i priznaje da je Požega njemu relevantan čimbenik uSlavoniji.

No... i ovdje ništa neobično, Požežani se sjećaju kako jei stari gradonačelnik Ronko za te prigode dovodio visoke državne dužnosnike,tako da posjeta premijera i nije tolika novost koju taj medij želi prikazati.

Od ove posjete premijera ujedno se očekuje i rješenjeproblematike imenovanja kandidata HDZ-a za gradonačelnika Požege, jer su sviostali kandidati u županiji poznati.

Ovdje se, dakako, postavlja i pitanje hoće li Plenković prihvatitiodabir požeškog HDZ ili će ići nasuprot demokratske volje HDZ-ovog Gradskog odborai progurati drugačiju ideju. U subotu bi trebalo biti poznato.

Sada se već neslužbeno nagađa i gotovo je sigurno da ćesadašnji gradonačelnik Neferović, ako ne bude na listi HDZ-a ići u utrku sasvojom nezavisnom listom, tako da ćemo to ime bez obzira na HDZ-ovu odluku,svakako gledati.

Podsjetimo premijera Plenkovića, ako je možda zaboravio, štoznaci HDZ, Hrvatska DEMOKRATSKA zajednica i tko bi po tome trebao odlučiti okandidaturi, on ili Gradski odbor.

Kako bilo da bilo, svim kandidatima želimo puno sreće, da ako žele i budu izabrani za kandidata,što po nama i nije pozicija koju bi nekome poželjeli.

Očigledno da je od strane SDP-a sve riješeno i da će to bitiRONKO, no nagađa se da u rezervi ako on to ipak ne bude želio, planira u vatrugurnuti Marijana Cesarika kao njegovog surogata, što na kraju i ne pravi velikurazliku. Kako neslužbeno doznajemo, Cesarik tvrdi da u nikakvom slučaju neplanira prihvatiti bilo kakvu kandidaturu, ali na naš upit o tome se nije želiojavno izjasniti.

Tako da je ovdje ključna samo HDZ-ova odluka, jer će samooni, nekima na žalost ili nekima na sreću postaviti novoga gradonačelnika, takoda drugi red i nije toliko zanimljiv.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI