Prekinuti promet preko Trga sv. Trojstva ?

31.01.2017. | A.M.
Pregleda: 21753

Kako se dalo danas čitati na Pozega.eu portalu otvorila se tema prometa preko Trga sv. Trojstva , u kojem zagovara predsjednik požeškog Autokluba Marijan Babić, zatvaranje trga za promet, osim za snabdijevanje, stanare i usmjeravanje prometa na druge ulice.

Podsjetimo da je taj portal blizak gradonačelniku Neferoviću i da bi se ta teorija mogla vrlo brzo pretvoriti u stvarnost , bez obzira na posljedice kafićima , trgovinama i katastrofalnom stanju parkirališta u gradu koje bi nakon zatvaranja trga se pritvorilo u problem s nepoznatim negativnim dimenzijama.

Jedan od naši sugovornika o ovoj temi je slučajno jutros na kavi spomenuo , " ma to ti je dogovor gradonačelnika sa "Supernovom" da privuče sve više mušterija i osigura pun parking , jer ako je trg zatvoren logično da svi idu tamo " , mi se s tim nagađanjem naravno nismo složili i naglašujemo da je to samo neko mišljenje jednog sugrađanina i ako nas je malo zabrinulo.


Jasno je da grad i ulica kada su bile planirane nisu predvidjeli probleme 21. stoljeća i tako da je taj problem zasigurno jedan od ključni u razvoju grada, ali se mora sagledati i utjecaj na ekonomiju i ostale faktore, a ne samo na tehničko smanjenje broja automobila.


Mi se naravno kao i svi čitatelji radujemo na dolazak trgovačkog centra "Supernova" , očekujemo možda i kino i neke nove brendove koji do sad nisu bili zastupani u ovom gradu, ali budimo realni , grad mora i razmišljati o postojećim trgovinama i kafićima u staroj jezgri grada , koji su do sad držali sa svojim radom u jednom djelu ovaj grad na životu i koji iskreno rečeno prave šarm ovom gradu.

Nismo valjda mi jedini koji vide tu problem u budućnosti, a pogotovo ako bi SLUČAJNO se zatvorio trg svetog trojstva, ma tko bi parkirao kod kolodvora po kiši, snijegu i išao u centar , mislim budimo realni, je l` tu nitko ne vidi problem.

Dolazak "Supernove" će povećati konkurenciju tako i tako. To će se u gradu jako osjetiti, ali samo na to pomisliti zatvorit trg kao što to zagovara predsjednik požeškog autokluba Marijan Babić je jako opasna igara s vatrom, i još gore ako građanska vlast stoji iza toga.

Vidit će se u budućnosti jesmo li s našim prognozama bili u pravu, i nadamo se na inteligentne odluke našeg političkog gradskog vodstva da svi budu zadovoljni i imaju svoj kruh.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI