Poduzetnica s biroa: Irena otvara vlastiti dom za starije

Irena Obradović ispred gradilišta u Eminovcima
(FOTO: Mario Nakić)

17.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 17733

Dok većina nezaposlenih zapravo čeka da ih pozovu sa Zavoda i da ih netko zaposli, ima i onih poduzetnijih koji se dosjete sami riješiti svoj problem i samozaposliti se. Irena Obradović (36) iz Vidovaca nadomak Požege položila je tečaj za njegovateljicu u sklopu europski financiranog programa "Jačanje položaja žena na tržištu rada" i to joj je dalo dodatni poticaj da otvori vlastiti Dom za starije i nemoćne osobe. Dugo je tražila povoljnu lokaciju gdje će biti dovoljno mirno i s prirodom u blizini, dok nije našla idealno mjesto - u Eminovcima, kod izlaza prema Treštanovcima.

- Oduvijek me privlačila pomisao da pomažem drugima, starijim i nemoćnim osobama. Uvelike mi je pomogao ovaj tečaj, puno sam naučila. Vidim se u tom poslu pa sam odlučila otvoriti svoj dom. Moj suprug ima građevinski obrt i on radi poslove izgradnje doma. Uložili smo dosad oko 100 tisuća eura i morat ćemo još toliko. Za to smo podigli kredit - kaže Irena Obradović.

Prostor predviđa smještaj za 20 osoba. Nepokretni će biti smješteni u donjem, a pokretni u gornjem dijelu kuće.
- Dolje je predviđen stacionar i restoran, a gore sobe i dnevni boravak za pokretne korisnike. Svaka će soba imati svoje kupatilo pa neće morati prelaziti preko cijele kuće. U blizini kuće posadit ćemo voćnjak pa će umirovljenici moći uživati u prirodi i voću - opisuje Jelena Obradović.


Osim nje, tečaj za njegovateljice završile su još 24 žene u Požegi i 15 u Pakracu. Nositelji programa "Jačanje položaja žena na tržištu rada" su Požeško-slavonska županija i Zavod za zapošljavanje, a tečaj je organiziran u Otvorenom pučkom učilištu "Obris". Praktični dio tečaja je obavljen u domovima za starije i nemoćne u Požegi i Novoj Ljeskovici. Prema riječima voditeljice projekta Tajane Lovrić, nekoliko žena je već našlo zaposlenje u toj struci pa se može reći kako je projekt već polučio dobre rezultate.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI