Godišnje 45 smrti od raka dojke ili debelog crijeva

Info štand u Cehovskoj
(FOTO: Mario Nakić)

29.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2896

Rak dojke najčešći je uzrok smrti žena, kako u Hrvatskoj, tako i u Požeško-slavonskoj županiji. Rak debelog crijeva drugi je uzročnik smrti. Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije je u zajedničkoj akciji sa županijskom podružnicom Lige protiv raka i udruge "ILCO" (osobe sa stomom) obilježilo Dan ružičaste i Dan plave vrpce.

Građani su se kod njihovog štanda u Cehovskoj ulici mogli informirati i doznati više o tome kakav je rizik da obole od ovih bolesti.

- Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva, te raka općenito. Zainteresirani su mogli provjeriti koliki je njihov rizik obolijevanja te su dobili korisne savjete o sve učestalijim karcinomima. U našoj županiji u prosjeku 15 žena godišnje umre od raka dojke, a 30-ak ljudi godišnje umre od raka debelog crijeva - kazala je Jasmina Kovačević, voditeljica Služba javnog zdravstva HZJZ-a Požeško-slavonske županije.


U 18 sati bit će održano predavanje na temu "Izloženost zračenju u svakodnevnom životu" u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo u Županijskoj ulici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI