Stažistice u Kutjevu: Iskustvo će im pomoći pri zaposlenju

Djevojke kažu da su zadovoljne radom u gradskoj upravi
(FOTO: Mario Nakić)

25.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5264

Drugu godinu zaredom Grad Kutjevo sudjeluje u programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja za mlade osobe s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ove je godine primljeno sedam djevojaka s upravnog područja grada Kutjeva.

- One ne primaju plaću, a naknadu im isplaćuje Zavod. Grad subvencionira samo prijevoz onima koje ne žive u samom mjestu Kutjevo nego moraju putovati iz okolnih mjesta - objasnio je gradonačelnik Ivica Nikolić odgovarajući na nedavne optužbe političkih protivnika koji su tvrdili kako je zaposlio previše svojih ljudi u gradskoj upravi.

Djevojke su različitih struka, sve su završile višu ili visoku školu i nemaju prijašnjeg radnog staža. Za samu gradsku upravu njihov rad je, prema gradonačelnikovim riječima, vrlo koristan. Ima ih ručunovođa, turističkih djelatnica i poljoprivredne struke. Djevojkama, s druge strane, ovakvo stažiranje će ulelike pomoći pri daljnjem traženju posla.


- Dosta smo naučile u komunikaciji s ljudima. Mislim da ću nakon ovoga svakako lakše naći posao - rekla je Ines Marković iz Kutjeva.


Marija Strapač iz Vetova također je zadovoljna.
- Položile smo državni ispit i stekle iskustvo. To što ovdje radimo možemo iskoristiti i u životopisu - istaknula je Marija.

Gradonačelnik je najavio nastavak realizacije ovog projekta koji se u suradnji s HZZ-om pokazao uspješan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI