¨Oranje nije teško. Treba znati namjestiti plug i uhvatiti pravac.¨

Patrik Pilaš
(FOTO: 034Portal)

23.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 17483

Patrik Pilaš, 11-godišnjak iz Viškovaca pored Pleternice, ove je godine na županijskom natjecanju orača kod Jakšića odmjerio snage sa starijim i iskusnijim kolegama natjecateljima.

- Prvi puta sam na natjecanju i najmlađi sam orač ovdje. Odlučio sam se na to zbog tate, jer on je bio na svjetskom natjecanju u oranju. Tako sam i ja želio nastaviti obiteljsku tradiciju - rekao nam je Patrik.




Orati  je počeo prošle jeseni, a s traktorom radi toliko sigurno, kao da rukuje s igračkom. Natjecao se u kategoriji plugova ravnjaka.


- Orati nije teško. Treba znati napraviti plug i uhvatiti pravac. Da budem iskren, pravac je malo teže uhvatiti. Sve ovisi o tlu, je li grbavo, nagnuto, suho, mokro i naravno iza koje poljoprivredne kulture se ore. Plug ne mora biti poseban samo treba znati raditi s njim, vježbati, učiti i slušati starije i iskusnije. - poručio je Patrik.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI