Stopa kriminala skoro 30 posto veća nego lani

Konferencija za medije u PU požeško-slavonskoj
(FOTO: MUP)

18.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2267

Policijska uprava požeško-slavonska zabilježila je u kolovozu rast stope kriminaliteta. Ukupno je u tom mjesecu bilo 59 kaznenih djela, što je povećanje od 13,5 posto u odnosu na srpanj i 28 posto više u odnosu na kolovoz prošle godine.

Povećanje broja kaznenih djela bilježi se u svim postajama, a najviše u PP Pleternica. Naknadna otkrivenost počinitelja i ukupna razriješenost su na približno istoj razini kao u srpnju, ali znatno veći nego u kolovozu lani. Najviše djela bilježi se u liniji općeg kriminaliteta, a slijede kriminalitet droga, promet, gospodarski i organizirani kriminal. Materijalna šteta nastala kaznenim djelima u kolovozu iznosi 2,4 milijuna kuna, od čega 1,7 milijuna otpada na gospodarski kriminal, rekao je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.

Veći je broj i prekršaja protiv javnog reda i mira. U kolovozu ih je zabilježeno ukupno 45, što je 40 posto više nego u srpnju i 29 posto više nego u kolovozu prošle godine. Najviše je prekršaja zabilježeno u Požegi i Pleternici. Najbrojniji su prekršaji koji znače tuču, svađu i viku na javnom mjestu, a slijede omalovažavanje policijskih službenika, drsko ponašanje, držanje životinja bez nadzora i prosjačenje. Prijavljeno je 57 osoba među kojima je 6 maloljetnika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI