U Samoboru se održala utrka svjetskog biciklističkog kalendara ranga C1

Biciklisti-Luks Racing Teama
(FOTO: Luks Racing Teama)

14.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3588

U nedjelju u Samoboru se održala utrka svjetskog biciklističkog kalendara ranga C1 na kojoj su nastupili i biciklisti požeškog Luks Racing Teama. Utrka se uz to bodovala i za Kup Hrvatske i Kupp Slovenije, tako da je na utrci nastupilo preko 300 natjecatelja.

Naši natjecatelji su nastupili u kategorijama Mlađi junior, Junior i Elite. Boje požeškog kluba na utrci u Samoboru branili su Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

U utrci koja je startala u 10 sati nastupili su Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.


U jakoj konkurenciji kategorije Mlađi juniori Mirko i Nino su startali iz prvog i drugog reda, na startu su krenuli sa vodećom skupinom i u utrci, po teškoj stazi, lošem kišovitom vremenu i nadasve jako teškoj stazi, su u prvom krugu držali priključak sa vodećima.





U utrci od tri kruga koji su dužine 4 km naši dečki su se držali dobro te Mirko završava na trećem mjestu od hrvatskih natjecatelja i ukupno deveti u kategoriji, a Nino uz tehničke probleme u drugom krugu završava na ukupno 21 mjestu. U 10 sati je startao i Zvonko u kategoriji Junior, startao je iz prvog reda, što na ovoj stazi ne znači prednost, u prvi zavoj je ušao prvi u onda u utrci od 4 kruga, znači preko 16 km utrke po teškoj, raskvašenoj stazi Zvonko završava utrku na trećem mejstu poretka hrvatskih vozača i ukupno na devetom mjestu.




U utrci u 12:45 nastupio je u kategoriji Elite naš Matej Skuzin koji je u lavovskoj borbi sa natjecateljima iz Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske dobro krenuo u utrku ali mu u trećem krugu puca lanac i Matej odustaje. Šteta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI