Dan otvorenih vrata vojarne: ¨Vjerojatno će se netko od njih jednog dana odlučiti za vojni poziv¨

pukovnik Antun Mikić
(FOTO: Lidija Galić)

25.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13392

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske u požeškoj Vojarni 123. brigade HV održava se Dan otvorenih vrata. Tijekom prijepodneva vojarnu su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola te građani.







- Izložili smo sredstva na kojima se vrši obuka pripadnik oružanih snaga u području logistike te vojnika, dočasnika i časnika za misije i zadaće koje se pred njih stavljaju - kaže pukovnik Antun Mikić, voditelj Odsjeka za doktrinu razvoja logistike u požeškom Središtu.
- Na ovaj način svi koji dođu mogu vidjeti što sve ovdje imamo i vjerojatno će se netko od njih jednog dana odlučiti za vojni poziv. U sklopu cestovnog vježbališta Glavica imamo poligon terenske vožnje, poligon za osposobljavanje vojnika za vozače te na temelju programa osposobljavamo vozače za potrebe misija i operacija potpore miru gdje nam dolaze pripadnici oružanih snaga i iz drugih zemalja poput Makedonije, Crne Gore, itd - dodao je pukovnik Mikić.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI