77 posto nezaposlenih ima manje od 39 godina

Oglasna ploča poslova u požekom Zavodu za zapošljavanje
(FOTO: Vjeran Blašković)

14.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3847

Ovoga ljeta više od 700 osoba s područja naše županije privremeni posao pronašlo je na Jadranu ili u Njemačkoj kao sezonski radnici. Prošle godine na Jadranu je na sezonskim poslovima u hotelima (sobarice, kuhari, konobari i sl.) radilo 353 osobe, a ove godine 530, dok se u Njemačkoj nalazi 200 osoba pretežno na poslovima vezanima uz poljoprivredu, rekla je Mirjana Duvnjak, voditeljica odjela za pripremu i zapošljavanje u požeškoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Mladi kronično nezaposleni

Pročelnik HZZ-a Požeško-slavonske županije Ivica Tomljanović naveo je posljednju statistiku nezaposlenosti navodeći kako je u kolovozu broj nezaposlenih osoba u županiji smanjen za 2 posto u odnosu na srpanj ove godine, ali i veći za 2 posto u odnosu na srpanj 2010. godine.


Trenutno se na Zavodu nalazi 5658 nezaposlenih osoba od čega su 53 posto žene i 47 posto muškarci. Najveći postotak nezaposlenih od čak 40,4 posto nalazi se u dobnoj grupi između 30 i 39 godina, dok postotak mladih i nezaposlenih od 15 do 29 godina iznosi velikih visokih 37 posto. Jednostavnom računicom zaključak glasi da u županiji čak 77 posto nezaposlenih, dakle 4357 osoba, ima manje od 39 godina.

Poziv u Info kutak



Stručna savjetnica za provođenje projekata Martina Keller pozvala je sve nezaposlene osobe da dođu u Zavod za zapošljavanje gdje mogu bez naknade koristiti informatičku opremu za pretraživanje slobodnih radnih mjesta na internetu u tzv. Info kutku. Korisnicima su na raspolaganju pored interneta i pisač na kojemu mogu ispisati molbe, životopise i prijave za posao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI