Velika dobiva jedini kamp u Slavoniji: ¨Kapacitet je 200 osoba. Pripremamo i projekt od 65 mil. kn¨

Park prirode Papuk gradi kamp u Velikoj
(FOTO: Lidija Galić)

12.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 15407

Do kraja srpnja trebao bi biti završen kamp u Velikoj. Bit će to jedini kamp u Slavoniji. Izgradnju je pokrenuo Park prirode Papuk, vrijednost radova je 2,8 milijuna kuna i u potpunosti se financiraju kroz projekt Parcs, novcem UNDP-a.







- Radovi idu prema planu i ako posluži vrijeme, bit će završeni i prije roka. U kampu će biti 11 platoa sa strujom i vodom za kampere. Bit će i mjesto za pražnjenje kampera s biopročišćivačem. Topla voda će se dobivati putem solarnih ploča, bit će izgrađeni sanitarni čvorovi, tuševi i mala kuhinja - pojašnjava Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk.
Osim prostora za kampere postojat će mogućnost kampiranja u šatorima, a ukupni je kapacitet kampa oko 200 osoba. Park prirode Papuk planira kupiti vlastite šatore te organizirati škole u prirodi.







- U kontaktu smo s Hrvatskom udrugom kampera i s njima smo u kontaktu još od lani. Slažemo media plan te ćemo raditi promidžbu i na inozemnom tržištu, prije svega austrijskom, njemačkom i slovenskom. U Parku prirode Papuk intenzivno se radi na 65 milijuna kuna vrijednom projektu koji predviđa izgradnju novog posjetiteljskog centra u Voćinu, adrenalinski park uz kamp, uređenje Kuće Panonskog mora u upravnoj zgradi Parka u Velikoj, obilježavanje planinarskih i biciklističkih staza na Vidikovcu i izgradnja novih pet vidikovaca - dodala je.






- Natječaj je izišao u travnju i pretpostavka je da će europski fondovi projekte financirati u 85-postotnom iznosu. Projekt ćemo predati krajem svibnja, a rezultate očekujemo u roku 90 dana. Vjerujemo da bi već sljedeće godine mogli krenuti radovi - kaže Kožić.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI