Prijedlozi za suvenire grada Lipika: Učenici pokazali kreativnost i poduzetništvo

Učenički štand sa suvenirima na Sajmu cvijeća
(FOTO: OŠ Lipik)

09.05.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4370

Pored novoga gradiva i znanja svi učenici OŠ Lipik tijekom ove su školske godine osmišljavali suvenire grada Lipika. Škola je sudjelovala u zanimljivom projektu na nacionalnoj razini, kao jedna od pet škola iz cijele Hrvatske. Radi se o projektu koji vodi Udruga Inicijativa iz Zagreba uz partnerstvo OŠ Lipik s još četiri osnovne škole iz, a financiran je od strane Ministarstva obrazovanja i sporta.

- Osnovni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti učenika od prvog do osmog razreda kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme. Osnovna škola Lipik ima 17 razrednih odjeljenja pa se i najmanje toliko ideja izrodilo u osmišljavanju. Važna je bila inicijativa razrednika i učitelja suradnika, ostvarena je suradnja s roditeljima, no najveća je zasluga ipak samih učenika - rekla je ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač.







Prva prilika za izlaganje suvenira i prodaju bila je jučer na Sajmu cvijeća, slijedi Dan škole i "Lipanj u Lipiku".

- Na našem štandu moglo se kupiti niz kreativnih i originalnih predmeta koji utjelovljuju djelić škole i kulturne tradicije grada:  svijećnjaci, tabletići, šalice, čaše, boce, jastučići, privjesci, straničnici, potkove, keramički ukrasi, podmetači, magnetići, sapuni, razglednice, slike, konji pa čak i svinje. Naime, legenda govori kako je svinja otkrila toplu mineralnu vodu. Sve je bilo u simbolima našega grada: konji, ergela, mineralna voda, lipin list, Kursalon i Wandelbahn, vodoskok i perivoj - ispričala je ravnateljica Kovač.







Boravak u Lipiku, baš kao i u svim drugim turističkim odredištima, mnogi su turisti iskoristili za kupnju suvenira. Škola je kroz projekt omogućila svakom razrednom odjeljenju repromaterijal, oni su osmislili način zarade, izradu proizvoda, marketing i način prodaje. Sada još samo ostaje raspodjela dobiti i kako utrošiti novac. O tome će odlučivati sami učenici dok dio suvenira ostaje školi za poklone sponzorima, donatorima i gostima.

Pogledajte fotogaleriju učenika i suvenira koje su izradili.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI