Postao komičar nakon 11. rujna

Kineska četvrt u New Yorku
(FOTO: Wikimedia Commons)

11.09.2011. | M.N.
Pregleda: 2880

Jami Gong, danas popularni komičar u Hong Kongu, tim se poslom počeo  baviti spletom čudnih okolnosti koje je započelo rušenjem tornjeva 11. rujna 2001. godine u New Yorku.

U to je vrijeme živio u Kineskoj četvrti New Yorka i tornjevi su stajali odmah iznad njegove ulice. Nakon njihova rušenja, Kineska je četvrt bila zatvorena za promet i svi su restorani i zalogajnice bili zatvoreni. Kao konobar, ostao je bez posla. Ubrzo se po Aziji proširio SARS, a glasine u SAD-u govorile su kako se ista bolest širi newyorškom Kineskom četvrti. Iako to nikad nije potvrđeno, ljudi su masovno prestali dolaziti ondje jesti i konobar Gong je jednostavno ostao bez posla, piše CNN.

- Oduvijek sam smišljao šale i zapisivao ih. Budući da više nisam imao gdje drugdje raditi, skupio sam prijatelje i odlučili smo pokrenuti noćni život u Kineskoj četvrti. U jednom smo restoranu najavili večer komedije i ona je unaprijed bila rasprodana. Pokazalo se kao pun pogodak - rekao je Gong.


Gongov je show tijekom godina postao toliko popularan, da je čak izabirao svake godine najbolje komičare azijskog porijekla u SAD-u. Nedavno se preselio u Hong Kong gdje je nastavio projekt koji se sada širi po čitavoj Aziji. Ali kaže, da nije bilo nemilog događaja i tragedije s tornjevima, on bi i dan-danas bio konobar u Kineskoj četvrti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI