Završen 2. KaZlaDo u Požegi: ¨Ova nagrada je priznanje da moja gluma nešto vrijedi¨

Luka Capan i Anabela Sulić
(FOTO: Tomislav Milanović)

22.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5051

Drugi "KaZlaDo" u Požegi jučer i danas okupio je preko sto sudionika iz 11 osnovnih i srednjih škola. Mnogi učenici u Gradskom kazalištu Požega pokazali su da je pred njima svijetla glumačka budućnost. Najbolji scenski nastup za osnovne škole dobila je predstava "Lisica i roda" OŠ Fra Kaje Adžića iz Čaglina, a nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u osnovnoškolskim izvedbama dobio je Luka Capan iz Pleternice.



Nagradu za najbolji scenski nastup u srednjim školama osvojila je Anabela Sulić s ulomkom iz Antigone, a za najbolju predstavu proglašena je predstava "Moj svijet" učenika Gimnazije iz Požege.


- Ovo je veliko priznanje da to što radim nešto vrijedi i da ne gubim vrijeme. Članica sam SKAD-a glumim u kazalištu i monolog je vrlo blizak predstavama. Ovo je jako dobra motivacija za dalje. Planiram se baviti glumom u životu inače ne bih bila ovdje – rekla je Anabela Sulić.




- Glumio sam poštara Kolbabića iz poštarske bajke. Poznajem našeg poštara i on ima nekih s poštarom iz predstave, ali nije poslužio kao primjer za ulogu. Svoju ulogu sam kreirao sam jer bih se jednog dana volio baviti glumom – rekao je Luka Capan koji je toliko fascinirao žiri da su nagradu za osnovnoškolski monolog odlučili preformulirati u nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u osnovnoškolskim izvedbama.



- Vrlo smo zadovoljni razinom izvedbi koje su pojedine grupe pokazali. Količina entuzijazma sa strane pedagoga i učenika je bila na fascinantnoj razini. Ostali smo jučer i danas u "off" programu s ljudima koji su postavljati dodatna pitanja. Bili su toliko zainteresirani da su i nas potakli da se još više angažiramo. U cijeloj ovoj priči je jako lijepa stvar što se stvara jedna kazališna kultura koja će donijeti novu kazališnu publiku – rekao je predsjednik žirija Tomislav Pavković.



Pogledajte fotogaleriju s proglašenja pobjednika 2. KaZlaDa.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI