Gradi se eko kamp: ¨Veliku ćemo vratiti na kartu popularnih turističkih destinacija¨

Izgradnja eko kampa
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7192

Nedavno je započela izgradnja Eko kampa Duboka u Parku prirode Papuk. Riječ je o modernom kampu koji će uz standardni prostor za šatore imati i mjesta za kamp vozila sa svom popratnom infrastrukturom što će posjetiteljima omogućiti ugodan boravak u prirodi, a djelatnicima Parka adekvatan prostor za organiziranje škola u prirodi kroz višednevni boravak djece u kampu.

Radovi su vrijedni 2,8 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju stranim sredstvima UNDP-a iz Globalnog fonda za okoliš (GEF) kroz projekt PARCS, a trebali bi biti gotovi kroz nekoliko mjeseci.







- Vjerujemo kako će se izgradnjom Eko kampa Duboka povećati broj posjetitelja Parka prirode Papuk kojima će se omogućiti da nekoliko dana provedu u Parku uživajući u svim njegovim ljepotama i vrijednostima koje odlikuju Papuk UNESCO Geopark. Eko kamp Duboka zasigurno će doprinijeti razvoju lokalne zajednice te će našu Veliku vratiti na kartu popularnih turističkih destinacija, kamo zasluženo i pripada – izjavila je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.





Nakon prošlogodišnjih kapitalnih ulaganja u iznosu od 5,6 mil. kuna kada je između ostalog na Jankovcu izgrađen objekt Eko točka Jankovac te uspostavljena poučna staza za osobe s posebnim potrebama, pored izgradnje Eko kampa nastavljaju se i druge investicije.

Tako se u upravnoj zgradi Parka prirode Papuk u Velikoj odvijaju završni radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti vrijedni oko 1,2 mil. kuna financirani od strane UNDP-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI