Požar u Gradskoj kući: Brzom intervencijom spašeno dvoje djelatnika

Pokazna vježba civilnih službi
(FOTO: Tomislav Milanović)

01.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 11639

Održana je pokazna vježba Područnog ureda za spašavanje Grada Požege, JVP-a, DVD-a, Policijske uprave Požeško-slavonske županije, HGSS-a, Zavoda za hitnu medicinu i Gradskog društva Crvenog Križa.

Povodom Dana civilne zaštite u Gradskoj kući simuliran je požar "zbog kvara na instalacijama" i djelatnici su morali evakuirati zgradu. Međutim dvoje djelatnika nije se snašlo na vrijeme i ostalo je "zarobljeno u gorućem objektu".




- Jako sam zadovoljna brzinom reakcije, vatrogasci su reagirali u svega nekoliko minuta. Najvećim dijelom ovo iskustvo mi nije bilo traumatično jer sam znala da je u pitanju vježba. Unatoč tome prisutna je jedna doza adrenalina, kad čujete sirene i vidite potpuno opremljene vatrogasce kad ulaze u prostor. Ne osjećate se u potpunosti ugodno – rekla nam je "spašena" viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol u Gradu Požegi, Mirna Šimunović.




Drugi, za sada neidentificirani djelatnik Grada Požege nije bio te sreće jer je "završio u komi" i našli su ga pripadnici HGSS-a sa psom tragačem. Požar se proširio i na krov zgrade, ali je brzo ugašen. Još jednom podsjećamo da je riječ o pokaznoj vježbi.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI