Talijansko selo uvelo vlastitu valutu

Karta Italije
(FOTO: lonelymaps.com)

05.09.2011. | Novi list/M.N.
Pregleda: 18165

Talijansko selo Filettino proglasilo je neovisnost u znak prosvjeda protiv najavljenih strogih mjera štednje talijanske vlade, piše riječki Novi list.

»Kneževina Filletino«, smještena 100 kilometara istočno od Rima, s 550 žitelja, uvela je i vlastitu valutu nazvanu Fiorito. Filletino se po planu talijanske vlade o rezanju troškova lokalne samouprave treba administrativno spojiti sa susjednim Trevijem. Načelnik Luca Sellari  odmah je kao protumjeru proglasio neovisnost. Dao je otisnuti i novčanice Fiorita sa svojom portretom na njihovoj pozadini. One se već koriste u mjesnim prodavaonicama, a kupuju ih i turisti koji su počeli dolaziti u ovo inače nepoznato mjesto. Mnoge male jedinice mjesne samuprave digle su svoj glas protiv najavljenog administrativnog spajanja s većim gradovima, pa čak postoji mogućnost da premijer Silvio Berlusconi  odustane od te odluke, prenio je Novi list.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI