Ravnatelj škole u Brestovcu: ¨Energetska učinkovitost donijet će nam 30 posto uštede¨

Ravnatelj Ante Majnarić ispred OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu
(FOTO: Anđelko Banović)

04.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10401

Brestovačkoj osnovnoj školi Dragutina Lermana odobrena su sredstva za energetsku obnovu. Naime, ova je škola prošla na natječaju "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u ustanovama za odgoj i obrazovanje".

- Radovi se odnose na rekonstrukciju krova iznad starog dijela škole gdje ćemo postaviti 20 centimetara staklene vune, a izolirat ćemo i vanjske zidove. Zamijenit ćemo 16 vanjskih krovnih prozora, uredit ćemo hol gdje stari stropovi biti "rigipsani". Sve to skupa donijet će nam prema proračunu 30 posto energetske uštede - kaže ravnatelj OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, Ante Majnarić, opisujući projekt "Energetske obnove Matične škole u Brestovcu".




Projekt vrijedan 1.43 milijuna kuna financiran je 60 posto od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30 posto od strane Ministarstva graditeljstva, što su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, i deset posto od strane Požeško-slavonske županije. Projekt je odobren na natječaju Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u ustanovama za odgoj i obrazovanje.


- Ovo je pilot projekt kojim ćemo osigurati 20 godina moderne školske infrastrukture za svih osam razreda osnovne škole. Projektnu dokumentaciju radio je Domagoj Stojaković, arhitekt i naš bivši učenik, a financiranje projekta, uz već navedene, pomogla je i Općina Brestovac, uglavnom oko potrebnih certifikata koji su koštali 35 tisuća kuna. Puno nam je pomogla i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, PANORA – dodaje ravnatelj Majnarić.

Ugovor je potpisan, riješen je i plan javne nabave, a natječaj za izvođača raspisat će krajem veljače.

- Moramo se držati plana i ugovora. Što se tiče administrativne strane projekta, sve bi trebalo biti gotovo kroz mjesec i pol dana. Moramo odabrati kvalitetnog izvođača i poštivati određene vremenske rokove. Krajem ožujka ćemo odabrati izvođače i radovi će početi u svibnju tako da budemo spremni za sljedeću školsku godinu. S novim krovištem dobit ćemo više kvadratnih metara za informatičku radionicu i kabinet za tehnički, likovni, informatiku i engleski jezik – dodaje Majnarić.



Priča kako su nažalost prošle godine ostali bez dvadesetak učenika koji su s roditeljima otputovali u inozemstvo, ali da će ovakvi kvalitetni projekti zasigurno zadržati kvalitetu i kvantitetu osnovnoškolskog obrazovanja u Brestovcu.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI