Miroslav Škoro: ¨Kupio sam vinograd u Mitrovcu jer obožavam Požešku kotlinu¨

Veljko Valentin Škorvaga i Miroslav Škoro
(FOTO: Tomislav Milanović)

24.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 18770

"Glazba je jedan proces u kojem je najvažnije znati trajati, a formulu za uspjeh nitko nije otkrio. Pišite puno pjesama i jedna će upaliti prije ili poslije. Najbitnije je da ne odustajete", rekao je poznati skladatelj slavonskih pjesama Miroslav Škoro.

Škoro nikada nije skrivao ljubav prema požeškom kraju čiji je redovit gost, kako na požeškom festivalu tako i na drugim manifestacijama. Pitali smo ga koje je njegovo mišljenje o tome što je Veljko Valentin Škorvaga prošle godine dao neopozivu ostavku na mjesto direktora Aurea festa.




- Pošto je Škorvaga otišao s požeškog festivala idem i ja, tako da neću nastupiti ove godine. U tom smislu sam vrlo emotivan, zbog toga i subjektivan. Suradnju s Požegom sam počeo na nagovor gospodina Škorvage. On je vrhunski glazbeni stručnjak i drag prijatelj i žao mi je što više ne vodi požeški festival. Festival s Veljkom i bez njega sigurno nije isti i to će se najbolje osjetiti kada budete preslušavali pjesme – priča nam Škoro.




Dokaz koliko voli Požeštinu je činjenica da je kupio vinograd u Mitrovcu.
- Ovdje su predivni ljudi i zato sam i uzeo vinograd i na neki način se počeo baviti s nečim što je samo po sebi promašena investicija. To zahtjeva puno više ulaganja i rada nego zarade, ali ja obožavam ovaj kraj i kad god imam priliku ponosno ističem da sam kupio vinograd u Mitrovcu. Ako Bog da, napravit ćemo nekakvo vino i dalje ćemo propagirati našu Slavoniju, Požešku kotlinu i Požeštinu. Kao i do sada pozivat ćemo ljude da dođu ovdje jer ljepšeg kraja na kugli zemaljskoj nema – dodaje Škoro.

Što se tiče njegove glazbene karijere najavljuje koncert 24. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, slaže jedan veliki orkestar koji će pratiti njegovu glazbenu priču. Radio je i završio album za grupu Vigor, priprema koncerte i piše pjesme. Kao i uvijek ne staje s upornim glazbenim radom.

- Moja publika u Lisinskom je jednog prisnijeg kontakta. Tamo se sjedi i vraća se glavna pozornost pjesmama. Prošle godine smo htjeli napraviti jedan koncert, a napravili smo ih tri. Bilo je odlično tako da smo to odlučili ponoviti i ove godine – rekao je Miroslav Škoro.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI