Face painting ¨BrushBara¨: Moja želja za profesionalnim oslikavanjem raste iz dana u dan

Barbara Tomas "BrushBara"
(FOTO: facebook)

18.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 11249

"Ne postoji moj najdraži motiv. Slikam prema trenutnom raspoloženju, motivirana nekom fotografijom, slikom ili predmetom. Uvijek želim isprobati i naučiti novu tehniku i nove materijale. Volim raditi stvarno sve, a otkad sam otkrila "sfx" šminku, želja za profesionalnim oslikavanjem raste iz dana u dan, sve jače i jače", rekla nam je Požežanka Barbara Tomas, umjetničkog imena "BrushBara".






Ona se bavi face i body paintingom nešto malo više od godinu dana. "Sfx" šminka je bazirana na posebnim efektima  kao u filmovima, transformiranju lica pa i cijelog tijela do neprepoznatljivosti. Trenutno isključivo oslikava lica, ponekad vrat, prsa i leđa, ali željela bi se okušati i u cijelom tijelu što je kako kaže veliki izazov.


- Potrebno mi je još puno učenja i vježbe, pogotovo na drugima jer za sada radim isključivo na sebi. Privlači me i oduševljava moć transformacije pomoću kista i malo boje. Na to sve me motivirao komentar na rad sa samog početka kada su mi ljudi rekli da ne izgledam kao ja – objašnjava nam Barbara.





Zasad nije sudjelovala u performansima. Za nastup je oslikala  jednu djevojčicu koja se bavi plesom i raduje se takvim suradnjama. Radi kao teta u vrtiću i do sada je na posao dolazila oslikana samo za maškare na što su djeca bila jako oduševljena.

- Zanimljivo mi je to što ih jako puno zna da se time bavim jer su im roditelji pokazivali moje slike na facebooku. Nekima sam ja pokazivala slike na mobitelu pa im to jednostavno nije bilo jasno. Mi smo samo njihove tete, živimo u vrtiću i ne postoji ni jedan drugi svijet osim toga. Uglavnom, reakcije su urnebesne u svakom slučaju – priča nam Barbara.






Što se tiče popularnosti oslikavanja u Hrvatskoj, nije previše upućena u to, ali zna da bi joj se puno više prilika pružalo da živi u nekom većem gradu.

- Ovdje jednostavno nema potrebe za tim, osim za maškare, noć vještica i slično. Radim na tome i možda ne bi bilo loše za početak završiti tečaj za vizažista pa s običnom šminkom krenuti u te vode. Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti i koja će mi se vrata otvoriti. Kada vidim na internetu cijene običnog šminkanja vjerujem da se može jako dobro zaraditi – priča nam Barbara.



Radi uglavnom na sebi što joj otežava rad na drugima jer je naviknuta na svoje lice, tijelo i položaj ruke. Raditi na sebi u zrcalu nije nimalo lako kaže,  ali je kod nje to išlo bez previše problema. Iako je najjednostavnije namazati samu sebe, ipak želi raditi i na drugima.

- Osim oslikavanja,volim glazbu. Jako me privlači fotografija što se može vidjeti i s mojom šminkom jer gotovo ni jedna nije uslikana na običan način. Uklanjam nepotrebnu pozadinu i naglašavam važne detalje. Smatram da je upravo dobra fotografija ključni dio oslikavanja tijela. Također, volim izrađivati razne stvari od otpadnih materijala, ukrašavati boce, limenke, kutije i izrađivati čestitke – kaže Barbara.



Privlači ju i uređivanje interijera. Na njenom facebook profilu može se vidjeti svašta što je napravila s paletama. Obožava svaki oblik umjetnosti koja ju usrećuje, ispunjava i fascinira.

- Ja sam jedna od onih facepaintera koji su u stanju nepomično sjediti pet sati i raditi na sebi i onda sve to oprati za dvije minute, nakon fotografiranja. Često su me pitali zar mi nije žao. Nije mi žao jer je bilo vrijedno. Možda sam naučila nešto novo, uživala u potpunosti i na kraju krajeva, sve je zabilježeno fotografijom – rekla je za kraj.

Više na Barbarinom facebook profilu "BrushBara": https://www.facebook.com/BrushBara-853645571417935




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI