Požeška bolnica dobila koordinatoricu za branitelje: ¨Javljaju mi se s različitim problemima¨

Ljerka Švajghart
(FOTO: Anđelko Banović)

29.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 9949

Opća županijska bolnica u Požegi odnedavno ima koordinatoricu za pružanje zdravstvene zaštite hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji prilikom realizacije zdravstvenih usluga. Uz požešku, koordinatora u Hrvatskoj imaju još samo opće bolnice u Zaboku, Kninu i Vukovaru, a Ministarstvo zdravlja tu je dužnost povjerilo dipl.med.techn. Ljerki Švajghart, pomoćnici sanacijskog upravitelja za sestrinstvo.

- Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata o tome su obaviještene nakon mog imenovanja u svibnju, ali nažalost, sve o tome nisu detaljno obavijestile svoje članove. To se posebno odnosi na Pakrac odakle su mi se uglavnom javljali pojedinci koji su slučajno saznali da koordinator postoji – kazala je Švajghart.

Koordinatore u bolnicama Ministarstvo je imenovalo s ciljem unapređenja zdravstvene zaštite hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Inače, osim za naše područje, brine i za branitelje Županje, Garešnice i Novske.


- Branitelji mi se javljaju s različitim problemima, a najčešće se to odnosi na potrebu da im pomognem da određenu pretragu brže obave. Nadalje, neki ne znaju kamo bi trebali otići potražiti pomoć pa ih ja upućujem, a nerijetko, obzirom da sam i članica našeg Palijativnog tima, pomažem im oko smještaja palijativnog člana obitelji i slično. Do sada sam imala između 50 i 100 intervencija, ali neki su mi se obraćali za pomoć jednom, a drugi više puta. U svom sam radu u vezi s koordinatorima u zagrebačkim klinikama i oni mi pomažu kako bih mogla što bolje pomoći braniteljima. Apeliram na braniteljske udruge da svoje članove obavijeste o postojanju koordinatora u našoj bolnici – dodala je Švajghart.


Koordinatorica kod pružanja zdravstvene zaštite hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji nema radnog vremena i svima kojima je potrebna pomoć mogu joj se javiti u pakračku bolnicu ili na brojeve telefona: 254-563, 091/2279-470.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI