Požeška bolnica dobila koordinatoricu za branitelje: ¨Javljaju mi se s različitim problemima¨

Ljerka Švajghart
(FOTO: Anđelko Banović)

29.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 9877

Opća županijska bolnica u Požegi odnedavno ima koordinatoricu za pružanje zdravstvene zaštite hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji prilikom realizacije zdravstvenih usluga. Uz požešku, koordinatora u Hrvatskoj imaju još samo opće bolnice u Zaboku, Kninu i Vukovaru, a Ministarstvo zdravlja tu je dužnost povjerilo dipl.med.techn. Ljerki Švajghart, pomoćnici sanacijskog upravitelja za sestrinstvo.

- Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata o tome su obaviještene nakon mog imenovanja u svibnju, ali nažalost, sve o tome nisu detaljno obavijestile svoje članove. To se posebno odnosi na Pakrac odakle su mi se uglavnom javljali pojedinci koji su slučajno saznali da koordinator postoji – kazala je Švajghart.

Koordinatore u bolnicama Ministarstvo je imenovalo s ciljem unapređenja zdravstvene zaštite hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Inače, osim za naše područje, brine i za branitelje Županje, Garešnice i Novske.


- Branitelji mi se javljaju s različitim problemima, a najčešće se to odnosi na potrebu da im pomognem da određenu pretragu brže obave. Nadalje, neki ne znaju kamo bi trebali otići potražiti pomoć pa ih ja upućujem, a nerijetko, obzirom da sam i članica našeg Palijativnog tima, pomažem im oko smještaja palijativnog člana obitelji i slično. Do sada sam imala između 50 i 100 intervencija, ali neki su mi se obraćali za pomoć jednom, a drugi više puta. U svom sam radu u vezi s koordinatorima u zagrebačkim klinikama i oni mi pomažu kako bih mogla što bolje pomoći braniteljima. Apeliram na braniteljske udruge da svoje članove obavijeste o postojanju koordinatora u našoj bolnici – dodala je Švajghart.


Koordinatorica kod pružanja zdravstvene zaštite hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji nema radnog vremena i svima kojima je potrebna pomoć mogu joj se javiti u pakračku bolnicu ili na brojeve telefona: 254-563, 091/2279-470.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI