Konobari će nositi slavonski šešir

Slavonski šešir
(FOTO: alilovci.blog.hr)

19.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12368

Ugostitelji iz centra Požege sastali su se s gradonačelnikom Zdravkom Ronkom u Gradskoj vijećnici na dogovoru oko vizualnog identiteta ugostiteljskih objekata za vrijeme održavanja glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije.

Tkanica i šešir

U zaključcima sastanka kaže se kako će konobari u centru Požege nositi detalje slavonske nošnje - tkanicu na pasu i slavonski šešir. Izlozi i stolovi kafića biti će uređeni s detaljima vezanim uz Slavoniju i slavonsku baštinu. Treba dodati i kako je Turistička zajednica grada Požege raspisala natječaj za najbolje uređeni izlog tijekom festivalskih dana.


Zvuci tamburice


Dogovoreno je i kako će se u kafićima tijekom festivalskih dana puštati slavonska glazba odnosno pop glazba izvedena slavonskim instrumentima, bez turbo folka (narodna glazba), naročito dok traje službeni program. U zaključcima koje je danas ugostiteljima odaslala Sekcija ugostiteljstva i turizma pri Udruženju obrtnika Požega stoji da se prigodna glazba treba puštati do cca 2 sata iza ponoći.

Sastanku se odazvalo 13 od 26 pozvanih ugostitelja. Uglavnom su pozitivno prihvatili razgovor, a dio njih nije do kraja zadovoljan jer im je opremanje konobara u slavonskom štihu dodatni trošak, dok se dio pita kako to da se uopće ide određivati kakva će se glazba puštati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI