Još jedna mini knjižnica: ¨Uzmite knjigu koju želite pročitati i donesite drugu koja vam ne treba¨

Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega
(FOTO: Lidija Galić)

23.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6767

Na šetnici uz požešku Rekreaciju otvorena je druga mini knjižnica. Riječ je o projektu Gradske knjižnice i čitaonice koji je financiran iz Zaklade Slagalica. Ukupno će biti postavljene tri drvene kućice, a nakon Babinog vira i šetnice, treća će biti postavljena kod spomenika Nikole Tesle.

- U kućicama se nalaze knjige koje građani slobodno mogu koristiti pod geslom "Uzmi knjigu koju želiš pročitati, a donesi i vrati neku drugu koja ti ne treba". Kućica u babinom viru je još uvijek onakva kakva je i postavljena. Građani su, nadam se, prepoznali važnost ovog projekta koji ima društvenu vrijednost, ali istovremeno i društvenu odgovornost. Mi se u knjižnici nadamo da će građani mini knjižnice prepoznati kao nešto njihovo. Dogodi se da u mini knjižnici nedostaje knjiga pa ih nadopunimo, ali smo uočili da ljudi donose i svoje knjige koje žele podijeliti s drugima - rekla je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.







Posebnost požeških mini knjižnica je u tome što ih je oslikala požeška slikarica Snježa Mekić Delić i time su svojevrsna umjetnička djela.

- Projekt mini knjižnica provodi se i u ostalim hrvatskim gradovima. Krenuli smo u Osijeku sa šest kućica ia za sada je to odlično prihvaćeno. Postavili smo mini knjižnice i u Pakracu te sada u Požegi - rekla je Danijela Goluska, stručna suradnica Zaklade Slagalica iz Osijeka.





- Kad pročitamo neku knjigu, želimo naš doživljaj podijeliti i želimo da tu knjigu još netko pročita. Mini knjižnice su upravo zato ovdje da možete donijeti svoju knjigu koju ste pročitali da je mogu pročitati i drugi. Ovom akcijom pozivamo naše građane da knjige su pročitali donesu u mini knjižnice, a iz njih uzmu knjige koje žele pročitati - pozvala je Požežane Mirjana Franculić.

Dogradonačelnik Darko Puljašić obećao je da će Grad i dalje surađivati s požeškom knjižnicom te, bude li potrebno, osigirati dodatne lokacije za postavljanje novih mini knjižnica.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI