Festivali u Kutjevu i Požegi u isto vrijeme

Završnica festivala Zlatne žice Slavonije
(FOTO: Vjeran Blašković)

17.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 13907

Sapunica koja se proteklih mjeseci povlačila oko ovogodišnje organizacije festivala Zlatne žice Slavonije došla je do faze raspleta. Nakon što smo nedavno pisali da je na pomolu dogovor dvaju organizacijskih tabora o jednom, zajedničkom festivalu, danas je situacija puno jasnija.

Dva festivala u isto vrijeme

Do spomenutog dogovora nije došlo tako da će definitivno biti organizirana dva festivala. Jedan festival organizira novi koncesionar Požeški tamburaški orkestar u Požegi na Trgu Sv. Trojstva (od 1. do 4. rujna), a drugi dosadašnji organizator Glazbeno društvo Zlatne žice u Kutjevu ispred dvorca (2. i 3. rujna).

Dvije internetske stranice


Program i izvođači oba festivala objavljeni su na internetskim stranicama. Tako na stranici pozeskifestival.com možete pogledati sve o festivalu kojega organizira Požeški tamburaški orkestar, a na internetskoj stranici pozeskifestival.hr sve o festivalu Glazbenog društva Zlatne žice.


Predsjednik GD Zlatne žice vinar Ivan Enjingi rekao nam je i kako će kutjevački festival pratiti povorka te da će biti organizirana i berba grožđa. Dodao je kako će autobuse za posjetitelje organizirati iz Požege, Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

Sutra će konferenciju za novinare održati organizacijski odbor kutjevačkog festivala na kojoj će iznijeti događanja koja su dovela do konačne odluke da festival organiziraju u Kutjevu.

Koji će festival na HTV?

Zanimljivo će još biti pratiti što će o svemu reći i kako će reagirati HRT koji bi trebao prenositi festival. Njihova zadnja najava je bila da će prenositi jedan festival, ali da se dvije organizacije trebaju dogovoriti oko jednoga festivala. Kako do dogovora nije došlo, uskoro će biti poznato i koji su festival odabrali za prijenos.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI