Eko punktovi u Viškovcima: ¨Napravili smo reciklažne točke sami, uskoro uređujemo igralište¨

Matej Bošnjak
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6177

- Želimo najviše mladima ukazati na važnost čuvanja okoliša koji nas okružuje pa smo odlučili donacijom Narodnih novina na tri mjesta postaviti reciklažne točke za sakupljanje papira, plastike i stakla. Postavili smo ih na autobusne stanice prema Požegi i Pleternici te uz igralište gdje se mladi najviše i zadržavaju - priča nam Matej Bošnjak, predsjednik udruge Gradina iz Viškovaca.

Sami su od donacije u iznosu 4.000 kuna tijekom mjesec dana izradili 9 velikih vodootpornih koševa za odvojeno sakupljanje otpada. Udruga broji 15-ak članova koji su kao prvu aktivnost odlučili mještane osvijestiti o važnosti čiste okoline.

- Nećemo stati na ovome, provest ćemo i edukativne aktivnosti. U našem selu još nije zaživjelo odvojeno sakupljanje otpada pa će ove kante koristiti upravo za to. Dogovorili smo s komunalnom službom odvoženje sakupljenog odvojenog otpada i vjerujem da će naša želja zaživjeti kod stanovnika sela - rekao je Bošnjak.





Udruga Gradina osnovana je u travnju ove godine, a nakon današnje proslave postavljanja reciklažnih punktova, udruga će se prijaviti na natječaj Zaklade Slagalica kako bi uredili igralište u centru sela.
- Djeca, ali i odrasli vjerojatno bi i više vremena provodili na igralištu, ali kao što vidite ono je zapušteno i želja nam je dovesti ga u stanje kakvo mještani Viškovaca i zaslužuju. Treba nam oko 10.000 kuna da bismo uredili sprave za igranje i dva igrališta za sportove - kaže predsjednik udruge Matej Bošnjak.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI