Matej Jaroš u reprezentaciji: ¨Očekujem B finale, za nešto više nemamo novca¨

Matej Jaroš
(FOTO: Iz priv. kol. M. Jaroša)

14.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 5743

Matej Jaroš putovat će s reprezentacijom Hrvatske u motocrossu na Kup nacija koji će se održati 26. i 27. rujna u Erneeu u Francuskoj. Matej nam je potvrdio kako mu je velika čast nastupiti na ovom natjecanju jer motocrosseri Kup nacija doživljavaju kao svojevrsnu Olimpijadu. Požežanin se nada da će s reprezentacijom izboriti nastup u B finalu.

– Nije realno očekivati ulazak u A finale. Nismo na tom nivou kao ostale reprezentacije koje imaju odličnu logistiku i sponzore. Većina najboljih reprezentacija ima vozače profesionalce koji se natječu na Svjetskim prvenstvima dok je naš najveći domet nastup na Europskom prvenstvu – pobliže nam je iznio svoje viđenje Jaroš.

Poziv u reprezentaciju nije ga iznenadio jer je dogovor prije ove natjecateljske godine bio da putuju dvojica  najboljih vozača iz klase MX Open te vodeći iz klase MX2. Osim Mateja u Francuskoj će za Hrvatsku tako voziti Marko Leljak u najjačoj klasi i Matija Kelava u MX2. Po njemu su najveći favoriti za pobjedu domaćini Francuzi, Belgijanci i Amerikanci.


Kvalifikacije su na rasporedu u subotu 26. rujna te će najboljih 19 ekipa iz kvalifikacija izboriti automatski ulazak u A finale dok ih 13 ide u B finale. Pobjednik B finala će također izboriti nastup u A finalu koje se vozi u nedjelju 17. rujna.


Jaroša do kraja godine očekuje borba i za naslov prvaka Hrvatske, a na rasporedu su ostale dvije utrke koje će se bodovati za ukupnu pobjedu.
– Zasad sam drugi jer zaostajem devet bodova za Leljakom. Prva utrka je 4. listopada u Sloveniji, a druga 25. listopada u Jaski. Za naslov mi trebaju pobjede u obje utrke – rekao nam je za kraj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI