Profesori će od rujna nositi iPad računala umjesto imenika

Gimnazija Požega
(FOTO: Mario Nakić)

11.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10413

Požeška je Gimnazija jedna od tri srednje škole koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izabralo za pilot-projekt elektronski dnevnik. Od rujna će tri razredna odjela umjesto školskog dnevnika i imenika koristiti bazu na internetu. Profesori će, naime, dobiti iPad tablet-miniračunala u koja će upisivati ocjene i zapažanja. Uz potrebnu lozinku, učenici će preko bilo kojeg računala koje ima pristup internetu imati uvid u svoje ocjene.

Među tri najbolje

- To je pilot-projekt koji su pokrenuli CARNet i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Uz Medicinsku školu u Zadru i XV. gimnaziju u Zagrebu, izabrana je i naša škola koja je poznata po dobroj informatičkoj opremljenosti, ulaganju u informatiku i uspjesima naših učenika na tom području - kazao je Pavle Bucić, ravnatelj požeške Gimnazije za 034portal.


Roditelji ipak još neće imati pristup bazi


S obzirom da je od prošle godine već krenula E-matica, baza podataka za sve škole i učenike na području Hrvatske, sada će se ona proširiti i ocjenama. U požeškoj će Gimnaziji biti uključena tri razredna odjela, po jedan opće, matematičke i jezične gimnazije. Iako bi na ovaj način lako bilo moguće učiniti i da roditelji učenika u svakom trenutku mogu vidjeti ocjene svoje djece, to u početku neće biti omogućeno.

- Mišljenja smo da nije dobro zasad omogućiti roditeljima da znaju ocjene i prije nego se njihova djeca vrate iz škole. Roditelji ne smiju izgubiti potrebu da se dolaze interesirati u školu, ništa ne može zamijeniti razgovor roditelja s profesorom, a želimo i ostaviti mogućnost učenicima da sami obavijeste svoje roditelje o ocjenama - objasnio je Bucić.

Obrazovni sadržaj preko interneta

Ravnatelj ističe kako će osim do razrednog imenika i dnevnika profesori preko iPada imati trenutačni pristup i obrazovnim sadržajima na internetu. Cijela škola će biti pokrivena signalom za bežični internet, što će omogućiti učenicima da preko svojih prijenosnih računala i mobitela također u svakom trenutku imaju pristup istom sadržaju i nekim udžbenicima koji će se od ove godine objavljivati i na internetu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI