Zbog nedostatka novca otkazuju infrastrukturne projekte, a svoje plaće ne diraju

Puljašić, Neferović, Pilon
(FOTO: Lidija Galić)

24.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 9580

Zbog manjka prihoda u proračunu Grada Požege, koji je opravdan novim Zakonom o porezu na dohodak, u prvom rebalansu gradskog proračuna za 2015. godinu najviše će pretrpjeti komunalna infrastruktura. Grad će za tu namjenu do kraja godine uložiti 5,7 milijuna kuna ili 19 posto manje od planiranog. Javna rasvjeta je srezana za 30 posto, izgradnja reciklažnog dvorišta Vinogradine za 39 posto, a vodovod i kanalizacija za čak 92 posto, što znači da otpada plan o širenju vodovodne i kanalizacijske mreže u prigradskim naseljima gdje još nije izgrađena.

Rebalans proračuna ukupno iznosi 79 milijuna kuna, a o njemu će odlučivati Gradsko vijeće u ponedjeljak. Dok se kapitalni infrastrukturni projekti, dakle ono zbog čega gradska uprava postoji, režu za čak 20 posto, plaće zaposlenih u upravi gotovo da nisu taknute. Rashodi za zaposlene smanjeni su tek za 3,5 posto i iznose ukupno 5,6 milijuna kuna. Izdvajanje za Aurea fest je prepolovljeno i sada iznosi 100.000 kuna, a za Turističku zajednicu povećano za 13 posto, odnosno na oko 463.000 kuna. Javne ustanove u kulturi smanjile su rashode za 5 posto i sada iznose ukupno 5,9 milijuna kuna od čega je veći dio namijenjen za plaće zaposlenih.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI