Kroz igru djeca se uče toleranciji i socijalizaciji

Kreativna radionica Obiteljskog centra
(FOTO: Martina Smrzlić)

04.08.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 3860

Počela je s radom treća po redu kreativna radionica za djecu u Obiteljskom centru Požeško-slavonske županije.
Program se prilagođava djeci u igraonici, a bit će otvorena tijekom idućeg tjedna radnim danom od 10 do 11 sati za sve koji žele sudjelovati.

- Program je prilagođen uzrastu. Prvo smo počeli s malom djecom, a zatim su počeli dolaziti i stariji. Moguće je da će centar biti otvoren za radionice kroz cijeli kolovoz, ali još nismo sigurni, potreban nam je još jedan defektolog, a trenutačno ih nema na Zavodu za zapošljavanje. Djeca se ovdje uče raznolikosti, toleranciji i komunikaciji. Prošle godine je ovdje bilo djece s Downovim sindromom kao i onih s poremećajima u razvoju. Jako je bitno djeci širiti horizonte, učiti ih socijalizaciji i uvažavanju drugih te njihovih međusobnih različitosti i ovdje se kroz igru posvećujemo tome -  rekla je Sonja Papić, voditeljica kreativne radionice.

Sudjelovati u radionici mogu i roditelji, primjerice volontirati ili, ako neki nemaju vremena ili su puni obaveza, mogu ostaviti djecu tih sat vremena u igraonici s odgajateljicom.
- Imam dvije curice i obje pohađaju kreativnu radionicu. Tako sam i ja počela dolaziti, jer one jako vole biti ovdje kao i učiti s drugom djecom - izjavila je Ivana Majstorović, majka za 034portal.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI