I ovo je Požega: Bez nogostupa i kanalizacije

Stanovnici ulice Jagodnjak upozoravaju na problem sigurnosti pješaka
(FOTO: Mario Nakić)

01.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13447

Nakon članka o problemima u Zagrebačkoj ulici, javili su nam se čitatelji iz mnogih drugih dijelova Požege tvrdeći kako je u njihovim ulicama situacija još gora. Stanovnici ulice Jagodnjak, jedne od najdužih požeških ulica, ukazuju na problem sigurnosti pješaka na cesti jer njihova ulica nema nogostup ni s jedne strane ceste. I to nije sve.

- Ovo je jedna od dužih i starijih požeških ulica, a još uvijek nema nogostupa. Sustav kanalizacije je izgrađen samo do polovine ulice. Nama koji živimo na kraju je i to uskraćeno. Da ne govorim kako je djeci kada idu u školu, a automobili ovuda jure - upozorava Marijana Drlić Gajić, stanovnica Jagodnjaka.

Ksenija Franjetić ima kći koja ide u osnovnu školu i upozorava na još jedan problem: prijevoz školske djece.
- Organizirani prijevoz obavlja APP, a autobus koji djeca čekaju na križanju sa Seovačkim putem dolazi svakog dana u drugo vrijeme. Nekad to bude u 7,15 sati, a nekad oko 8. Djeca ne znaju kad trebaju doći. Gradska linija ovim dijelom grada uopće ne prolazi pa je starijim ljudima također teško doći do grada. Sve je daleko, a nema gradskog javnog prijevoza.


- Dužnost Grada bi bila obaviti mjerenje te naći rješenje za poboljšanje sigurnosti svojih građana - ustvrdila je Sandra Halt Ćuže, također stanovnica ulice Jagodnjak.


Pokušali smo doći do komentara nadležnih u Gradu Požegi, ali u Uredu gradonačelnika, kao i u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti nitko se ne javlja na telefon. Budući da su djelatnici Grada Požege možda na kolektivnom godišnjem odmoru, pokušat ćemo doći do njih ponovno za par tjedana kada prođe sezona godišnjih odmora.



Ako imate ovakve ili slične komunalne probleme u vašoj ulici, gradu ili mjestu, javite nam se na e-mail adresu [email protected].


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI