Natjecanje u Lipiku: ¨Profesori se ne bi trebali slijepo držati programa¨

Matematička smotra
(FOTO: Martina Pleše)

15.05.2015. | Martina Pleše
Pregleda: 4519

Udruga "Centar znanja" i Osnovna škola Lipik danas su organizirali veliku smotru matematičkog znanja na kojoj su sudjelovali učenici iz škola diljem kontinentalne Hrvatske. Ukupno 250 učenika se natječe u dvije kategorije - ekipno i pojedinačno. U svakoj ekipi je četvero učenika koji između sebe podijele zadatke pojedinom članu tima. Tako svaki član tima ima određeni dio zadataka koji treba riješiti.

- Zadatci nisu niti teški niti lagani. Dogovorili smo se tko će koji zadatak riješiti i međusobno si pomažemo - rekli su nam učenici OŠ Lipik.







U sklopu smotre održana je tribina za mentore "Pojam funkcije u nastavi matematike" koju je vodio dr.sc. Boris Čulina s Veleučilišta u Velikoj Gorici.

- Profesori često ne stignu proći plan i program. Smatram da se profesori ne bi trebali držati slijepo plana i programa koji je veoma opširan. Treba više doći do izražaja kreativnost i slobodniji pristup gradivu kako bi se djeci olakšalo samo obrazovanje. Ne treba ih toliko opterećivati informacijama - rekao je Boris Čulina tijekom predavanja.





Cilj smotre je popularizacija matematike, a predviđena je za učenike osnovnih škola koji vole matematiku i žele sudjelovati u matematičkim projektima.





- Imam već dosta iskustva u natjecanjima s djecom. Organizirao sam puno festivala matematike. Sama organizacija je vrlo zahtjevna. Prošle godine je bilo čak 500 djece dok smo ove godine morali smanjiti broj sudionika - rekao nam je Nenad Kuzmanović, nastavnik matematike.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI