Nikad nije bila zabavnija i punija: Knjižnica pretvorena u plesni podij (video)

Noć knjige u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10362

Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi jučer je privukla barem 500 posjetitelja sudeći po podijeljenim bedževima, ali sigurno ih je bilo i mnogo više. Bogat program je uključivao natječaj "Skitnje kroz knjige" i niz drugih aktivnosti za djecu, izložbu fotografija, putopisno predavanje naših Požežana o Skandinaviji, filmove Alfreda Hitchcocka, slušaonicu Franka Sinatre, gitaristički koncert Nenada Vlašića, tortu povodom 170. rođendana knjižnice i kao šlag na nju - koncert mini verzije Big Banda Požega koji je novi dio knjižnice pretvorio u veliki plesni podij. Bio je to pun pogodak. Knjižnica nikad nije bila zabavnija, a našlo se tu i dosta edukativnih sadržaja. Pogledajte kako je to izgledalo.



- Istaknula bih da smo u ovom program imali brojne suradnike. Nismo radili sami premda smo se pripremali mjesecima. Stvarno sam sretna jer smo imali suradnju i s kazalištem, sa svim požeškim osnovnim školama, gimnazijama, društvom psihologa, Povijesnim društvom... Zbog toga smo kao rezultat dobili tako šarolik program. Mislim da je ove godine malo veća posjećenost nego prošle godine kada je također bila ogromna. Teško je naravno prebrojati ljude. Prošle godine smo dijelili markere da znamo koliko imamo ljudi, a ove godine smo dijelili bedževe. Večeras su bedževi nestali već negdje oko 21 sat. Znači da smo do tada imali 500 i više posjetitelja. Zabavni program završavamo sa svirkom uživo i stvarno se zahvaljujem Zvekiju što nam je ponudio taj program. Tijekom večeri je bilo stvarno raznovrsnih programa i svi su oni bili u cilju promicanja čitanja i knjige. I ove godine smo građanima poklanjali knjige, a i oni su ih mogli jedni drugima pokloniti. Knjige su se već sve podijelile još dok je bio dan. Akcija je uspjela - izjavila nam je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice.


- Ova je knjižnica ogledalo spoja tradicionalnosti i suvremenosti, ne samo u arhitektonskom smislu, što će svatko tko je večeras bio vidjeti, nego i u smislu usluga i djelatnosti. Naša tradicionalna usluga čuvanja knjiga, slobodnog pristupa informacijama, posuđivanja i vraćanja u našim vizijama idu prema modernom pristupu kroz programe i aktivnosti. Želimo se otvoriti još više prema građanima, pokloniti kvalitetne sadržaje i programe sve ciljem čitanja, informiranja, edukacije i bogatog kulturnog života - izrazila nam je na kraju ravnateljica svoju želju u povodu 170. obljetnice Gradske knjižnice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI