Pletenice kao iz bajke: ¨Napravila sam više od 90 frizura, najzanimljivija je afro¨ (foto)

Marijanin model najčešće je sestra Ana
(FOTO: Lidija Galić)

23.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 29201

"Sve je krenulo prije desetak godina. Sestre i ja smo oduvijek imale dugu kosu i roditelji su nam govorili da je vežemo u rep kako bi bila urednija. Nisam voljela rep i malo po malo sam počela vezati pletenice. Nikako nisam uspijevala napraviti ravnu pletenicu, već mi je stalno bježala u stranu. Rekla sam sama sebi: Idem probati nešto drukčije. Tako je to krenulo", priča nam početke svog zanimljivog hobija Marijana Lovrenović iz Velike. Ona, naime, plete pletenice. I to ne bilo kakve, već pletenice od kojih neke izgledaju nemoguće za napraviti.






- Nema tu nikakvih dodataka. Sve je prirodna kosa, a koristim samo češalj, malo gela i one najmanje gumice za kosu jer ne želim da se igdje vidi bilo što drugo osim kose. Ideje mi dolaze same od sebe. Nekad se po noći sjetim nečega i skiciram da do jutra ne zaboravim – dodaje Marijana.


Model joj je uglavnom mlađa sestra Ana za koju Marijana kaže da ima vrlo zahvalnu kosu.

- Ana ima gustu, plavu kosu na kojoj sve te frizure izgledaju puno bolje nego, primjerice, na smeđoj. Kad bih dolazila s faksa pravila bih joj frizure i odmah bi joj u školi rekli: O, vidi se, došla je sestra na vikend. Danas mi dolaze prijateljice, a pravim i frizure pred nastupe djevojkama u KUD-u čiji sam član. Potpuno sam samouka, tu i tamo pogledam nešto na internetu, ali najviše volim sama smisliti i to provesti u djelo. Privlače me frizure iz 50-ih i 60-ih godina koje upotpunjujem pletenicama – kaže Marijana.





I dok neke pletenice nastanu u samo desetak minuta, najduže je radila "leptira" za što joj je trebalo oko šest sati.



Mnogima je najzanimljivija afro frizura.

- Došla mi je prijateljica Maja i odlučile smo eksperimentirati s afro frizurom. To je dosta teško jer se mota na slamke. Trebalo mi je oko 80 slamki i prilično je naporno bilo i meni i njoj, ali lagano smo to odradile uz kavicu. Drugi mi je dan trebalo još oko dva sata da povadim slamke i svaki pramen razdvojim. Ali super je gušt kad to sve napravim pa obični slijedi reakcija: To nisam ja! – prepričava.





Kaže da je najlakše raditi na prljavoj kosi jer ako je potpuno čista prsti bježe i teško je plesti. Bude tu i pokušaja koji ne uspiju jer je, jednostavno takav dan.

- Sad je vrijeme pričesti i krizmi i dosta mi djevojčica dolazi. Njima je to lijepo, a ja u tome doista uživam – dodaje.





Do sada je Marijana napravila više od 90 različitih frizura, a koliko su njezine pletenice popularne svjedoči i podatak da je fotografija jedne frizure iz njezinog Facebook albuma u samo tri mjeseca podijeljena 100 tisuća puta i ima hrpu pregleda i lajkova.

Iako su joj frizure pravi hit, Marijana ne razmišlja o bilo kakvom biznisu, već se ipak jednog dana vidi kao teta u vrtiću. Ne sumnjamo da će djevojčice iz njezine skupine zasigurno imati najoriginalnije frizure.

Pokazala nam je danas da za to, uz ideju, ponekad treba samo nekoliko minuta.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI