Jaroš uvjerljivi prvak Villara: ¨Ovo je bio pravi spektakl¨

Matej Jaroš (u sredini)
(FOTO: Aleksandar Grlić)

19.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11923

Druga utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Villare kod Požege je pripala definitivno Mateju Jarošu i njegovom klubu MK Požega Promet. U najjačoj MX Open kategoriji Jaroš je svršeno odvezao i obje vožnje završio na prvom mjestu, odnosno ukupno prvi. U drugoj vožnji mu je malo problem pravio Hrvoje Karas, no 10 minuta prije kraja uspijeva ga ostaviti iza sebe i dolazi uvjerljivo prvi na cilj. Jaroš je osvojio novih 50 bodova, a MK Požega promet prvo mjesto u seniorskoj kategoriji. Drugo mjesto je zauzeo Hrvoje Karas, a treće Marko Leljak.

- Prije svega hvala svima koji su došli danas i pridonijeli ovom uspjehu. Prva utrka je bila nešto lakša jer sam poveo nakon starta. Konkurenti su pali i to sam mogao lako odvesti. Na startu druge utrke sam imao kontakt s Markom Leljakom, tu smo se zakačili i ja sam uspio okrenuti i voziti za Karasom. 10 minuta prije kraja sam ga počeo stizati i na jednom zavoju prije skokova sam ga prošao, zatvorio i tako nastavio do cilja. Svi su dečki iz našeg kluba pokazali da je domaća staza ona gdje cijelo vrijeme treniramo. U zadnja dva kruga čuo sam motor daje počeo čudno raditi. Danas slijedi pranje, sutra rasklapanje i morat ćemo malo uložiti u klip. Ipak je ovo već star motor, ima 80 sati. Sljedeća utrka mi je već u petak. Idem u Slovačku na Europsko prvenstvo. Nadam se da ću tamo isto pokazati dobru formu koju imam. Pokušat ću se što bolje plasirati i ako je moguće biti čak i na postolju.







Odlične rezultate su postigli i Jaroševi klupski kolege Mihael Pandžić i Filip Panđić koji su bili sedmi i osmi. Od domaćih vozača istakao se i Dino Orešković (MK Požega Promet) koji je osvojio prvo mjesto u B250 klasi te Luka Papak (MK Pakrac - Lipik) s osvojenim trećim mjestom. U B Open kategoriji je pak prvo mjesto osvojio Vedran Šrajber (MK Pakrac - Lipik).



- Dino Orešković je bio prvi u klasi B250, Mihael i Filip su isto odvezli odlične utrke. Kao klub smo u seniorskoj konkurenciji prvi i publici danas ne može biti žao što su došli. Bio je ovo pravi spektakl, odlična utrka. Vrijeme nas je poslužilo i klub je posložio stazu na najbolji mogući način. Malo je prašina zezala, no što je, tu je - pohvalio je Jaroš svoje kolege.

FOTO Pogledajte galeriju.
VIDEO Pogledajte videoprilog.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI