Stripovi nikad nisu bili traženiji

Gradska knjižnica i čitaonica
(FOTO: Martina Smrzlić)

25.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 2557

Već sada krajem sedmog mjeseca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega posuđena je sva lagana literatura za ljeto i godišnji odmor. Unatoč skraćenom radnom vremenu, knjige se iznajmljuju kao da se radi cijeli dan.

- Najviše se čitaju krimi romani, ljubavni romani i suvremeni hrvatski roman. Naj naslovi koji su stalno vani su "Stupovi Zemlje" Kena Folletta, a zatim Stieg Larsson "Djevojka koja se igrala vatrom" te nastavak trilogije "Muškarci koji mrze žene" i "Kule u zraku".

Zbog popularizacije knjige trenutačnom ekranizacijom u kinima, strašno je popularna kolekcija "Pjesma leda i vatre" George R.R. Martina. Također je "Čudo u Poskokovoj Dragi" Ante Tomića stalno vani - rekla je voditeljica odjela za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mirjana Franculić.


Knjige o položaju žena u zemljama trećeg svijeta su sve traženije, a nasuprot prijašnjim godinama traži se lektira za vrijeme školskih praznika od koje je već sada 70 posto posuđeno.


- Stručna literatura je sva u policama i samo kola beletristika. Čitaju se knjige iz različitih područja kao na primjer kuharice, sve o vrtu, dizajn stanovanja i naravno jako se čita popularna psihologija - dodaje Franculić.

Na dječjem odjelu hitovi ljeta su kolekcije R.L. Stine, Mire Gavrana i Sanje Pilić, a sve popularniji su stripovi.

- Sa stripovima je krenulo baš u zadnje vrijeme, nikad prije nije bila ovakva potražnja - izjavila je Martina Hamzić, knjižničarka na dječjem odjelu Gradske knjižnice na kojemu se vode ljetne radionice "Pričaonica", četvrtkom u 17 sati gdje građani mogu dovesti mališane na slušanje priča, te "Kreativna likovna radionica" koja je konstantno na raspolaganju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI