Alen Kopunović Legetin potpisao za Croatia Records

Alen Kopunović Legetin za orguljama
(FOTO: Privatna kolekcija Kopunović Legetina)

21.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 7724

Katedralni orguljaš i zborovođa ili kako on sam kaže "kantor" Alen Kopunović Legetin u rujnu izdaje svoj CD prvijenac "Portret kraljice" u nakladi Croatia Records.

- Mozart je nazvao orgulje kraljicom instrumenata, a ovaj album je portretiranje orgulja u katedrali Terezije Avilske. Na tim velikim mehaničkim orguljama sa 40 registara koje je 2007. napravila firma Eisenbarth je i odsviran cijeli repertoar. Radi se o djelima J. S. Bacha, Mozarta, također prerada Vivaldijevog koncerta za orgulje te od domaćih autora djela Franje Dugana, Mate Lešćana i tako dalje.
Svaki CD  je jedan zaleđen trenutak dijela življenja jednog glazbenika i normalno je u karijeri doći do ove stepenice - rekao je Alen Kopunović Legetin koji se nakon akademije školovao u Salzburgu te došao u Požegu 1999. na poziv požeškog biskupa.

Umjetnički je voditelj Orguljaških večeri kao i katedralnog zbora te kaže kako se ove izvrsne orgulje savršeno uklapaju u akustiku naše katedrale i konkretno spadaju među najbolje u Hrvatskoj.


- Treba puno energije uložiti u rad i vježbu, ali zbog glazbe se to u konačnici isplati. Glazba podiže naš duh - rekao je Legetin za 034portal.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI