Jozo Kanić traži pomoć: ¨Otkad sam ostao bez posla, ne možemo plaćati ni struju¨

Obitelj Kanić iz Bilica
(FOTO: Anđelko Banović)

02.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 15781

"Radio sam 18 godina u drvnoj industriji i obolio na kralježnicu. Situacija u tvrtki je bila loša i onda smo završili na zavodu za zapošljavanje. Imam 44 godine, za mirovinu nisam. Bez posla sam od 2008. godine i tu su nastupili problemi. Dosad sam se nekako snalazio uz povremeno nadničarenje, ali u zadnjih godinu dana nam je preteško. Ne znam što bih rekao, trpio sam i pokušavao nešto napraviti. Jednostavno sam prisiljen tražiti pomoć", priča nam Jozo Kanić, otac troje djece i glava peteročlane obitelji iz Bilica kraj Pleternice.

Njegova priča nažalost nije najgora ni netipična, ovakvih obitelj je u Požeštini sve više.

- Živim od socijalne pomoći i 600 kuna dječjeg doplatka sa ženom koja je kućanica i nije nikad radila, a imamo i troje djece. Nakupili smo dug za struju od 3.000 kuna, stalno nam se vuku dugovanja i opomene. Malo platiš, pa ne platiš, dođe opomena i kamate i nakupilo se. I to se gomila već više od godinu dana. Dok sam imao posla, nisam imao dugove. Tu je i perilica za rublje koja se potrgala, žena pere na ruke. Nemamo ni gradsku vodu. Kad smo imali perilicu, bila je priključena na rezervoar koji sam ručno punio iz bunara. Tako da bi nam dobro došla i bilo kakva korištena, ali ispravna perilica - nastavlja Jozo opisivati bijedu koja ga je zapala.


- Kad bih dobio neki lakši posao, odmah bih ga prihvatio, ne bi me bila sramota ni čistiti ulice. Zbog kralježnice ne mogu samo raditi poslove gdje se dulje stoji ili podiže veći teret. Najveći problem su mi ta dugovanja za struju pa mi je dobro došla i financijska pomoć, kućne potrepštine i hrana. S odjećom i obućom nemamo problema - kaže Jozo.


Ako želite pomoći obitelji Kanić, možete ih pronaći na adresi Bilice 12 ili kontaktirati na broj telefona 099-639-6071.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI