Braća Kovačević opet na okupu: Svirat će s proslavljenim Giannijem

Braća Kovačević s Ivanom Gamulinom - Giannijem
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14119

"Pozdravljam čitatelje vašeg portala. Uvijek se lijepo osjećam u Požegi i kod obitelji Kovačević. Alen me već dugo prati na turnejama. Imam povjerenja u njega kao glazbenika, a divan je i kao osoba. Tako sam upoznao njegovu obitelj, a Slavonce nekako na poseban način volim", kaže Ivan Gamulin - Gianni, vrhunski operni pjevač. Gianni koji uz opernu karijeru u zagrebačkom HNK-u ima solidnu pop karijeru, u kojoj je surađivao s nizom svjetskih zvijezda poput Glorije Gaynor, za prateći bend je odabrao nikog drugog, nego li braću Kovačević iz Požege (ex. Slijepi putnici).

- Sve je započelo prije par godina s poznatim riječkim glazbenikom Oljom Dešićem. On me nekako stavio u ekipu gdje sam upoznao ostatak glazbenika sa scene u Rijeci. Tako smo prvo krenuli surađivati s Giannijem, a tu su bile i Doris Dragović i Pastora Soler, pjevačica koja je predstavljala Španjolsku na Euroviziji. To je bilo jako lijepo iskustvo. Ostao sam u kontaktu s Giannijem. Evo, sad smo završili s požeškom glazbenicima - objašnjava Alen Kovačević kako je došlo do suradnje.

- Tu sam došao jer mi je puno lakše doći do njih. Danas ću provesti cijeli dan u Požegi. Malo ćemo vježbati pa ćemo kušati slavonske delicije koje obožavam. Onda ćemo opet nastaviti s radom. Pripremamo se za koncert u Puli za Dan žena. Pripremamo ljetnu turneju i dosta koncerata koji će možda biti i po Slavoniji. Njih sam uzeo za prateći bend jer su izvrsni, danas nam je prva proba i mislim da više ne moramo na probu do koncerta. Dobro se osjećam kao pjevač u njihovom bendu i izvrsni su muzičari - kaže Gianni.


- Ja sam na klavijaturama, Marijo na gitari, Igor na bubnjevima i Vinko na basu. Za ovu prigodu ćemo imati i Varaždinca Tomislava Ratkovića na trubi, koji inače radi u Glazbenoj školi Požega. To je lijepo iskustvo, dobre su pjesme i dobri gosti. Konačno smo se kao braća opet okupili - nastavlja Alen.


- Najdraže iskustvo koje sam imao je bilo sa zbilja velikim zvijezdama kao što su Gloria Gaynor i Dionne Warwick s kojom sam se družio u Los Angelesu prije dvije godine. Slavila je 50 godina soje karijere. Bile su tu i neke velike zvijezde Hollywooda, bilo je interesantno što su bili svi tako normalni i jednostavni. U jednom trenutku je došla i Natalie Cole koja je sjela blizu mene jer smo surađivali u Zadru. Kad si u takvom društvu, ne možeš vjerovati kako su svi jednostavni i normalni, dok kod nas nije tako. Njima je glazba i to što rade ispred svega - podijelio nam je neka svoja svjetska iskustva Gianni.

- Prije sam propjevao nego progovorio jer mi je bilo lakše pjevati nego govoriti. Glazba je najljepši dar koji mi je dragi Bog dao i koji moram podijeliti s ljudima oko sebe. Muziciranje i koncerti su prije svega unutarnja radost, lijepo je vidjeti ljude koji se vesele i koji ti vraćaju osmijeh na scenu. To je nešto najljepše u našem poslu - opisuje Ivo Gamulin Gianni.

Ova suradnja bi mogla biti proširena i na još jednu sve poznatiju Požežanku, Brunu Oberan. Kovačevićima i Ivi Gamulinu je obostrana želja organiziranje zajedničkog koncerta u Požegi.

- Ivo je izrazio želju da bi želio nastupiti i u Požegi. To ćemo ponuditi Turističkoj zajednici. Mi ćemo ga rado odsvirati, kod kuće smo pred domaćom publikom. Preko ljeta ćemo najvjerojatnije imati turneju na moru. Slavonija je u planu prije ili poslije. Za koncerte u Slavoniji ćemo svakako pokušati angažirati i našu Požežanku Brunu Oberan koja zasad uspješno prolazi drugi krug na The Voiceu. Htjeli bismo još malo promovirati Požegu s izvrsnim glazbenicima kojih ima stvarno puno - rekao nam je na kraju Alen.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI