Kutjevčani obnavljaju fasade: ¨Poticaj je to i građevinarima koji vape za poslom¨

Gradonačelnik Josip Budimir potpisao je ugovore s korisnicima
(FOTO: Lidija Galić)

26.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10875

"Ove smo godine majka i ja kao vlasnice obiteljske kuće planirale srediti fasadu. Ukazala nam se prilika da to odradimo na puno jednostavniji i jeftiniji način i prijavile smo se na natječaj. Za novu fasadu i nova ulazna vrata trebale bismo izdvojiti oko 70 tisuća kuna, a ovako ćemo uštedjeti 65 posto toga novca što je ogromna ušteda", rekla nam je Anita Beganić Đambo iz Kutjeva.



Ona je jedna od 18 Kutjevčana koji su danas potpisali ugovore s Gradom Kutjevom o sufinanciranju obnove kuća u sklopu projekta "Povećanje energetske učinkovitosti na području grada Kutjeva" koji sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Kutjevo.


Fond je osigurao 60 posto od ukupnog iznosa investicije, Grad pet posto, a sam korisnik 35 posto novca. Značajno će uštedjeti i Dragica Obradović koja se prijavila za izmjenu stolarije na obiteljskoj kući.


- Ukupan iznos će biti oko 35 tisuća kuna. Uz potporu Grada i Fonda sve će nas puno manje koštati. Stolarija je stavljena prije 40 godina i nužno je bilo promijeniti je. Ovo nam je super došlo jer ćemo proći puno jeftinije nego što smo mislili – rekla nam je Dragica.



- Projekt je započeo u rujnu prošle godine. Prijavilo se 21 kućanstvo. Na raspolaganju smo imali 588 tisuća kuna. Dva su korisnika odustala, a jedan nije zadovoljavao uvjete natječaja. Projekt je poticaj za poduzetništvo, posebice građevinskim tvrtkama koje vape za poslovima kojih je sve manje – rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

Radovi moraju biti završeni do kraja kolovoza, a korisnici će po završetku dobiti energetski certifikat.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI